Quantcast
Ο Γαβρόγλου στον Realfm 97,8 για τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας: Έχει μία έφεση στο να καλεί την αστυνομία - enikonomia.gr
share

Ο Γαβρόγλου στον Realfm 97,8 για τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας: Έχει μία έφεση στο να καλεί την αστυνομία

δημοσιεύτηκε:

Στην κατάσταση που επικρατεί στα πανεπιστήμια και στην άδεια που δόθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.

Κριτική στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Αχιλλέα Ζαπράνη άσκησε ο υπουργός Παιδείας λέγοντας μεταξύ άλλων ότι “έχει μία έφεση στο να καλεί την αστυνομία. Δεν μπορούμε να οραματιζόμαστε αστυνομοκρατούμενα πανεπιστήμια. Επειδή δεν πρέπει να οραματιζόμαστε αστυνομοκρατούμενα πανεπιστήμια δεν σημαίνει ότι πρέπει να οραματιζόμαστε το αντίθετο… Έχει επανειλημμένα καλέσει και την αστυνομία. Στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας υπάρχει μία τρομερή ένταση ανάμεσα στους φοιτητές και τη διοίκηση… Εγώ λέω ότι η Δημοκρατία προσφέρει πάρα πολλά μέσα για να λύσουμε τις διαφορές μας. Και μία αστυνομία που και αυτή κάνει τη δουλειά της είναι και αυτό μέρος της Δημοκρατίας μας. Αλλά λέω ότι πρέπει να εξαντλούμε ειδικά σε τέτοιες περιπτώσεις όλες τις δυνατότητες πριν κάνουμε αυτό. Ο κ. πρύτανης έχει ένα πρόβλημα, στη Θεσσαλονίκη είναι γνωστό το πρόβλημα… Έχει πει διάφορα πράγματα, αλλά τους καλώ να διαβάσουν τι έχει πει δημόσια σε συνεντεύξεις του, πράγματα που δεν συνάδουν με τον ακαδημαϊσμό” και πρόσθεσε:

“Εγώ έχω άψογη σχέση και με τη σύνοδο πρυτάνεων και με τους πρυτάνεις σχεδόν όλων των ιδρυμάτων, όπως και με τον συγκεκριμένο. Δεν είναι προσωπικό το θέμα, είναι ένα θέμα αντίληψης. Ο κ. πρύτανης είχε πει ότι με τον νόμο που ψηφίζουμε θα σταματήσει όλα τα μεταπτυχιακά. Δεν κατάλαβα είναι στο χέρι του να σταματήσει μεταπτυχιακά, παίζουμε τώρα;”.

Να σημειωθεί ότι ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Μάνο Νιφλή είχε δηλώσει ότι μετανιώνει και ζητά συγγνώμη από όλους που προσπάθησε να αναβαθμίσει αυτό το πανεπιστήμιο και ότι σκέφτεται την παραίτηση λέγοντας ότι “νομίζω ότι δεν αξίζει να αγωνίζεσαι για το ελληνικό πανεπιστήμιο πλέον”.

Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην ΑΣΟΕ ο κ. Γαβρόγλου σημείωσε μεταξύ άλλων ότι “ως προς την εμπορία έχει γίνει συνάντηση με τον κ. Τόσκα, τον πρόεδρο των εμπόρων και τις αρχές του πανεπιστημίου και έχουν παρθεί μέτρα… Το θέμα της εμπορίας των ναρκωτικών δυστυχώς είναι ένα θέμα που και διεθνώς και στη χώρα μας δεν καταφέραμε να το ελέγξουμε, να το τιθασεύσουμε”.

Αναφερόμενος στη διήμερη άδεια που δόθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ο υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι: “Νομίζω ότι για θέματα σωφρονισμού και κυρίως θέματα δικαιωμάτων θα πρέπει να σκεφτούμε πάρα πολύ ψύχραιμα. Εδώ υπάρχει ένας νόμος, αυτό τον νόμο ακολουθούμε. Το να ακολουθείς ένα νόμο δεν σημαίνει ότι δέχεσαι τις πράξεις αυτού που ευνοείται ή ο νόμος αυτός του κάνει ενδεχομένως τη ζωή του κατά τι καλύτερα. Ξέρουμε ότι το σωφρονιστικό δεν πρέπει να είναι ένα εκδικητικό σύστημα. Από την άλλη μεριά βεβαίως, υπάρχουν ζητήματα και πρακτικά και θεωρητικά που η κοινωνία πρέπει να τα συζητήσει… Νομίζω ότι δίνουμε μία υπερβολική διάσταση, παρόλο που τα θέματα σωφρονισμού είναι εξαιρετικά σύνθετα ζητήματα”.

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.