Quantcast
Ο Παππάς στον Realfm 97,8 για τον Κουφοντίνα: Η δημοκρατία δεν εκδικείται - enikonomia.gr
share

Ο Παππάς στον Realfm 97,8 για τον Κουφοντίνα: Η δημοκρατία δεν εκδικείται

δημοσιεύτηκε:

Στην διήμερη άδεια που δόθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Ουδείς στο δημόσιο διάλογο, δύναται να προτρέπει στη μη τήρηση του νόμου. Σε αυτό πρέπει να μείνουμε. Είναι προφανέστατο ότι οι πράξεις αυτές είναι απεχθείς, είναι εχθρικές προς τη Δημοκρατία μας. Είναι απολύτως αναμενόμενο και δικαιολογημένο το αίσθημα των συγγενών των θυμάτων, αλλά η Δημοκρατία προχωρά ακριβώς με την τήρηση του ψηφισμένου νόμου και πείθει και συνεχίζει, δεν εκδικείται” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παππάς και πρόσθεσε:

“Η αντιπολίτευση προσπαθεί να αξιοποιήσει αυτό το γεγονός και να το πολιτικοποιήσει ως μη όφειλε. Προσπαθώ να καταλάβω εάν η θέση τους είναι ότι πρέπει η κείμενη νομοθεσία να μην τηρηθεί. Θεωρώ ολίσθημα το υπονοούμενο ότι εδώ πέρα πρέπει να συζητήσουμε εάν εγκρίνουμε τις πράξεις αυτές τις εγκληματικές στις οποίες έχει προβεί ο συγκεκριμένος και για τις οποίες έχει καταδικαστεί”.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ ότι οι τράπεζες σώθηκαν σε βάρος των φορολογούμενων και με λάθος τρόπο, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι “νομίζω ότι θα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά, διότι η διαδικασία απόδοσης ευθυνών στις δημοκρατίες είναι πάρα πολύ συγκεκριμένη και αφορά τη λαϊκή ψήφο. Αλλά κοιτώντας μπροστά, νομίζω ότι δηλώσεις όπως αυτές πρέπει να αποτελέσουν αφορμή να εμβαθύνουμε τη συζήτηση για το ποια Ευρώπη θέλουμε. Για το ποια θεσμικά, πολιτικά και οικονομικά μέτρα πρέπει να ληφθούν ούτως ώστε να μην γίνουμε μάρτυρες μια επανάληψης μιας τραγωδίας οικονομικής, όπως αυτή που έζησε η Ελλάδα”.

Ερωτηθείς ποιο είναι το σχέδιο που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη λήξη του μνημονίου ο κ. Παππάς απάντησε μεταξύ άλλων “νομίζω ότι θα είναι λάθος να μιλάμε για το τέλος των προγραμμάτων ως μία στιγμή όπου τα πάντα μαγικά θα αλλάξουν από τη μία στιγμή στην άλλη. Είναι μία στιγμή στην οποία τελειώνει η επιτροπεία τύπου μνημονίου, βεβαίως θα έχουμε τις υποχρεώσεις οι οποίες απορρέουν από τη συμμετοχή μας στην ΕΕ… Νομίζω ότι θα έχουμε μία έξοδο καθαρή από νέα μέτρα”.

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.