Quantcast
Τα πρώτα αποτελέσματα στις εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας στην Κεντροαριστερά - ΦΩΤΟ - enikonomia.gr
share

Τα πρώτα αποτελέσματα στις εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας στην Κεντροαριστερά – ΦΩΤΟ

δημοσιεύτηκε:

Προηγείται η Φώφη Γεννηματά στις εκλογές για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς σύμφωνα με τα αποτελέσματα του 50% των εκλογικών τμημάτων που αντιστοιχούν σε 70.000 ψήφους περίπου.

Αναλυτικά λαμβάνουν:

Φώφη Γεννηματά 46,84%

Νίκος Ανδρουλάκης 27,05%

Γιώργος Καμίνης 12,06%

Σταύρος Θεοδωράκης 6,3%

Γιάννης Μανιάτης 3,35%

Γιάννης Ραγκούσης 1,9%

Kωνσταντίνος Γάτσιος 1,3%

Απόστολος Πόντας 0,4%

Δημήτρης Τζιώτης 0,18%


Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στις εκλογές ενώ σε πολλά εκλογικά κέντρα σε ολόκληρη την Ελλάδα σχηματίστηκαν από το πρωί μεγάλες ουρές.

Tα μηνύματα των υποψηφίων

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, ψήφισε στην Καλλιθέα.

“Θέλω να προσκαλέσω για άλλη μια φορά τους προοδευτικούς πολίτες να στείλουν με την ψήφο τους ένα μήνυμα ενότητας της παράταξης. Ένα μήνυμα αντίστασης στον κατήφορο και στον αυταρχισμό αυτής της κυβέρνησης. Ένα μήνυμα αντίδρασης στη συντήρηση και στη λιτότητα” δήλωσε η κ. Γεννηματά μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός της και σημείωσε:

“Αλλά και ένα μήνυμα ελπίδας, αισιοδοξίας, εθνικής αυτοπεποίθησης. Τολμάμε για την παράταξη, τολμάμε για τη χώρα μας και όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε τη νέα αλλαγή”.


Ο Γιάννης Ραγκούσης, ψήφισε στο εκλογικό κέντρο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Χολαργού.

«Σήμερα ζούμε την πιο ευγενική και πολιτικά όμορφη ημέρα ενότητας στο προοδευτικό χώρο εδώ και πολλά χρόνια. Σήμερα είναι η ώρα των πολιτών που αποφασίζουν- αλλά και θα αποφασίζουν- για όλα και για όλους μας. Αύριο είναι ημέρα δουλειάς, πολλή δουλειά που έχουμε να κάνουμε για να βρεθούμε ξανά κοντά στους αβοήθητους Έλληνες, τις παραγωγικές ηλικίες και στη νέα γενιά» δήλωσε.



Ο Γιώργος Καμίνης ψήφισε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

“Οι εκλογές αφορούν κάθε πολίτη της χώρας. Σήμερα δεν φτιάχνουμε ένα μικρό κόμμα αλλά μία μεγάλη παράταξη που θα αλλάξει την Ελλάδα” δήλωσε ο κ. Καμίνης μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός του.



Στο Εργατικό Κέντρο του Άργους ψήφισε ο Γιάννης Μανιάτης.

Ο υποψήφιος πρόεδρος του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, τόνισε την σημασία αυτής της ψηφοφορίας. Είπε ότι το νέο κίνημα θα είναι ο πρωταγωνιστής των πολιτικών εξελίξεων και θα ξαναδώσει χαμόγελο και προοπτική στην Ελλάδα, τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.


“Σήμερα ξεκινά μια νέα εποχή για την προοδευτική παράταξη και πάνω από όλα για τη χώρα,” δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, αμέσως μόλις άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.

“Θέλω να καλέσω τους προοδευτικούς πολίτες να γίνουν συνιδρυτές αυτής της προσπάθειας. Μιας προσπάθειας που μπορεί να νικήσει την συντήρηση και τον λαϊκισμό που τα τελευταία χρόνια παίζουν σημαντικό ρόλο στην πατρίδα μας”, τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης εκφράζοντας την αισιοδοξία του και πρόσθεσε:

“Ήρθε η ώρα οι προοδευτικές δυνάμεις να ξαναπαίξουν ένα σημαντικό ρόλο και να ανατρέψουν το πολιτικό σκηνικό όπως έχει διαμορφωθεί. Για αυτό λοιπόν καλώ όλους τους πολίτες να συμμετέχουν και να γίνουμε συνιδρυτές αυτής της προσπάθειας”.



Ο Σταύρος Θεοδωράκης ψήφισε σε εκλογικό κέντρο στην Αγία Βαρβάρα.

“Πιστεύω ότι θα το κερδίσουμε το στοίχημα. Ξέρετε έχω πει ότι πρέπει να ψηφίσουν πάνω από 200.000 πολίτες. Πρέπει να δώσουμε μία απάντηση στον αυταρχισμό της κυβέρνησης, στα λάθη της κυβέρνησης, στον λαϊκισμό που ζούμε και να καταλάβουν ότι έχει κι άλλο δρόμο αυτή η χώρα. Αρκεί να βρεθούν στο τιμόνι, άνθρωποι που έχουν δουλέψει, άνθρωποι που γνωρίζουν, άνθρωποι που τολμάνε και είναι της λογικής και όχι των ψεύτικων ιδεολογιών” δήλωσε επικεφαλής του Ποταμιού, μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός του.



Στο Παγκράτι ψήφισε ο Κωνσταντίνος Γάτσιος, ο οποίος στις δηλώσεις του στάθηκε στην ανάγκη οι πολίτες να συμμετάσχουν για να καθορίσουν τις εξελίξεις.

«Ας κάνουμε σήμερα μαζί το πρώτο βήμα για έναν νέο, ενιαίο φορέα, ο οποίος θα εκφράσει τον κόσμο της εργασίας, της παραγωγής και της δημιουργίας», τόνισε μεταξύ άλλων.


Στην Αμαλιάδα ψήφισε ο υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, Απόστολος Πόντας.

“Σήμερα είναι η αρχή μιας μεγάλης πορείας για την παράταξη. Είναι το πρώτο μεγάλο βήμα από μια μεγάλη πορεία που πιστεύω ότι έχουμε και την ικανότητα και τη θέληση και την προοπτική να κάνουμε όλοι μαζί”, δήλωσε ο κ. Πόντας.


“Σήμερα είναι η γιορτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η γιορτή της Δημοκρατίας. Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε, να πάμε μπροστά. Η μισή Ελλάδα είναι ΠΑΣΟΚ” δήλωσε ο Δημήτρης Τζιώτης και πρόσθεσε:

“Αυτήν την Ελλάδα θα πρέπει πάλι να κερδίσουμε. Από αύριο ξεκινάμε μία επανάσταση. Μία μάχη ιδεών. Την επανάσταση για τη νέα Ελλάδα. Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήρθε να ψηφίσει”.


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.