Quantcast
"Πράσινο φως" από τον ΟΟΣΑ για την επικαιροποίηση του προτύπου φορολογικών συμβάσεων 2017 - enikonomia.gr
share

“Πράσινο φως” από τον ΟΟΣΑ για την επικαιροποίηση του προτύπου φορολογικών συμβάσεων 2017

δημοσιεύτηκε:

Εγκρίθηκε πρόσφατα από το Συμβούλιο του ΟΟΣΑ η επικαιροποίηση του μοντέλου του 2017 όσον αφορά στο πρότυπο φορολογικής σύμβασης του Οργανισμού.

Όπως αναφέρει ο Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και την Ανάπτυξη, οι αλλαγές και οι προσθήκες του θα ενσωματωθούν στο μοντέλο και θα δημοσιευτούν τους επόμενους μήνες.

Το επικαιροποιημένο πρόγραμμα υλοποιεί τις τροποποιήσεις που εγκρίθηκαν το 2015 ως αποτέλεσμα του σχεδίου του ΟΟΣΑ/ G20 για την αντιμετώπισης της διάβρωσης της φορολογικής βάσης (BEPS), το οποίο διευρύνει τον ορισμό της μόνιμης εγκατάστασης και βελτιώνει τη διαδικασία αμοιβαίας συμφωνίας MAP για την επίλυση διαφορών .

Σημειώνεται ότι, η επικαιροποίηση τροποποιεί περαιτέρω το άρθρο 8 όσον αφορά στον ορισμό της “διεθνούς κυκλοφορίας”, την παράγραφο 3 του άρθρου 15 σχετικά με τη φορολογία των πληρωμάτων των πλοίων και των αεροσκαφών που εκτελούν διεθνείς μεταφορές καθώς και τα άρθρα 6, 13 και 22.

Επιπλέον η επικαιροποίηση περιλαμβάνει τις αλλαγές και τις προσθήκες στις παρατηρήσεις και τις επιφυλάξεις των κρατών -μελών
του ΟΟΣΑ και στις θέσεις των οικονομιών των χωρών που δεν ανήκουν στον Οργανισμό.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.