Quantcast
Ernst&Young: Αναπτύσσεται και στην Ελλάδα η αγορά των «κόκκινων» δανείων - enikonomia.gr
share

Ernst&Young: Αναπτύσσεται και στην Ελλάδα η αγορά των «κόκκινων» δανείων

δημοσιεύτηκε:

Η αγορά μη εξυπηρετούμενων δανείων έχει αναπτυχθεί σημαντικά από το 2012 σε Μ. Βρετανία, Γερμανία, Πορτογαλία, Ισπανία και Ιταλία, ενώ στην Ελλάδα τα πρώτα βήματα έγιναν εφέτος, επεσήμανε ο εκπρόσωπος της Ernst&Young Ajay Rawal μιλώντας σήμερα στο συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού επιμελητηρίου, στο πλαισιο του πάνελ για το νέο ψηφιακό χρηματοοικονομικό περιβάλλον.

Ο ίδιος τόνισε ότι θα υπάρξει σύντομα ψηφιακή πλατφορμα για την πωληση των κόκκινων δανειων και προέβλεψε οτι τα δάνεια που θα πωληθούν από τις ελληνικές τράπεζες θα φθάσουν τα 50 δισ. ευρώ, από 100 δισ. ευρώ, περίπου που είναι σήμερα το συνολικό τους ύψος. Εκτίμησε επίσης ότι θα υπάρξουν ψηφιακές εξελίξεις και στο θέμα των πλειστηριασμών, αν και όπως είπε οι αλλαγές γίνονται αργά. Ωστόσο το ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά μη εξυπηρετούμενων δανείων είναι πολύ μεγάλο.

Για πρώτη φορά εφέτος οι πελάτες της Τράπεζας Πειραιώς που έκαναν συναλλαγές μέσω Internet Banking ξεπέρασαν εκείνους που πήγαν σε φυσικό κατάστημα, επεσήμανε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής ψηφιακού επιχειρείν της τράπεζας, Στέφανος Μυτιληναίος.

Ο κ. Μυτιληναίος παρουσίασε επίσης τις λύσεις που έδωσε η τράπεζα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες: υπηρεσία του ταμία εξ αποστάσεως (μέσω βίντεο) με χρήση της νοηματικής γλώσσας που καταργεί και την υποχρέωση παρουσίας μάρτυρα αφού η συναλλαγή καταγράφεται, χρήση του συστήματος Braille για τους τυφλούς κ.α.

Η εκπρόσωπος της Εθνικής Τράπεζας, Νέλλυ Τζάκου – Λαμπροπούλου παρουσίασε τις πρωτοβουλίες της τράπεζας για ενίσχυση της καινοτομίας και ανέφερε ότι στις αρχές του 2018 θα προχωρήσει στο θεσμό του crowdfunding.

Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Ευρωπαικής Τράπεζας Επενδύσεων, Nicholas Jennet ανέφερε ότι η έκθεση της ΕΤΕπ στην Ελλάδα φθάνει συνολικά στα 17 δισ. ευρώ και εξέφρασε την ευχή η Ελλάδα να τοποθετηθεί ανταγωνιστικά προς το Λονδίνο σαν μια ζώνη ανάπτυξης καινοτομίας για τη ΝΑ Ευρώπη στην χρηματοοικονομική τεχνολογία.

Τέλος, ο κ. Paolo Sironi, μέλος της Ακαδημίας επιστημών της ΙΒΜ ανέφερε ότι η συμπίεση των περιθωρίων κέρδους των τραπεζών οδηγεί σε απώλεια θέσεων εργασίας και χαμηλότερες αμοιβές στον τραπεζικό τομέα.

Πηγή Πληροφοριών: ΑΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.