Quantcast
Τζανακόπουλος στο CNBC: Θα έχουμε σύντομα πολύ καλό αποτέλεσμα για το χρέος - enikonomia.gr
share

Τζανακόπουλος στο CNBC: Θα έχουμε σύντομα πολύ καλό αποτέλεσμα για το χρέος

δημοσιεύτηκε:

«Η σταθερότητα στην Ελλάδα προσελκύει Αμερικανούς επενδυτές, την ώρα που Τουρκία και Μέση Ανατολή δέχονται πλήγματα», δήλωσε στο CNBC ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος σημείωσε, επίσης, πως αναβιώνει το ενδιαφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών για τη στήριξη των επενδύσεων στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των επενδύσεων στον τομέα της ενέργειας.

«Στο σταυροδρόμι της Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής, η Ελλάδα είναι ένας βασικός σύμμαχος πολλών δυτικών χωρών», υπογράμμισε ο κ. Τζανακόπουλος, ο οποίος αναφερόμενος στο ζήτημα του χρέους, τόνισε:

«Πιστεύουμε πως θα επιτύχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, πολύ σύντομα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό ώστε να μπορέσουμε να αναχρηματοδοτήσουμε το χρέος μας χωρίς τη στήριξη του επισήμου τομέα και αυτό είναι προϋπόθεση προκειμένου να μπορέσουμε να το κάνουμε».

«Η Ευρώπη, τους τελευταίους μήνες, έχει αποσταθεροποιηθεί αρκετά, όχι μόνον λόγο του Brexit, αλλά και διότι η Γερμανία δεν έχει κυβέρνηση και αυτό φυσικά αποτελεί πηγή ανησυχίας», εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πηγή: enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.