Quantcast
Ταγιάνι: Η λιτότητα δεν μπορεί να μειώσει το δημόσιο χρέος - enikonomia.gr
share

Ταγιάνι: Η λιτότητα δεν μπορεί να μειώσει το δημόσιο χρέος

δημοσιεύτηκε:

«Η λιτότητα δεν μπορεί να μειώσει το δημόσιο χρέος. Η Ελλάδα χρειάζεται στρατηγική ανάπτυξης με σχέδιο επανεκκίνησης της οικονομίας και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Η μείωση του χρέους περνά μέσα από την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας», τονίζει ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι”.

Ο κ. Ταγιάνι χαρακτηρίζει ως «απαράδεκτο» το γεγονός ότι κράτη της Ε.Ε, όπως η Ουγγαρία, η Πολωνία και η Τσεχία, αρνούνται να δεχτούν μετανάστες, που βρίσκονται στην Ελλάδα και στην Ιταλία και θυμίζει ότι επί κομμουνιστικού καθεστώτος η Ευρώπη τις βοήθησε.

Παράλληλα δηλώνει ανήσυχος για την πορεία απομάκρυνσης της Τουρκίας από την ΕΕ, ενώ για το κυπριακό τονίζει ότι «η Αμμόχωστος είναι πόλη ελληνική, δεν είναι τουρκική. Η Άγκυρα θα πρέπει να το κατανοήσει».

Σε συνέντευξή του στα “Νέα” υπογραμμίζει, ακόμη, την ανάγκη η Ε.Ε να θέσει σε προτεραιότητά της τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό των Βαλκανίων, διότι «ελλοχεύει ο κίνδυνος μύησης του μουσουλμανικού πληθυσμού της περιοχής στον φονταμενταλισμό». Ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου δεν παραλείπει να εξάρει τον ρόλο της Ελλάδας για τη σταθεροποίηση της περιοχής και προσθέτει ότι είναι σημαντικό να συνεχιστούν οι συνομιλίες με την ΠΓΔΜ.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.