Quantcast
Παπαδημούλης: Χρειαζόμαστε ευρωπαϊκούς κανόνες για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής - enikonomia.gr
share

Παπαδημούλης: Χρειαζόμαστε ευρωπαϊκούς κανόνες για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής

δημοσιεύτηκε:

Για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής «χρειαζόμαστε φορολογική εναρμόνιση στην ΕΕ, υποχρέωση ανταλλαγής πληροφοριών, αυστηρές κυρώσεις και να θέσει η ΕΕ αυτά τα ζητήματα και στο G20», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ECON) με θέμα «Υποχρεωτική αυτοματοποιημένη ανταλλαγή πληροφοριών στον τομέα της φορολογίας σε σχέση με τις διασυνοριακές ρυθμίσεις».

«Είμαστε στο φως των αποκαλύψεων των Paradise papers, που έχουν ανεβάσει στην κορυφή της ατζέντας, αυτή την εγκληματική και μεγάλης κλίμακας φοροδιαφυγή», πρόσθεσε ο κ. Παπαδημούλης και επικαλούμενος μελέτες του ΕΚ, είπε ότι «κάθε χρόνο, ο ευρωπαϊκός προϋπολογισμός και τα κράτη-μέλη χάνουν από 50 έως 70 δισ. ευρώ από φόρους. Αυτό συνεπάγεται υπερφορολόγηση των μισθωτών, των συνταξιούχων, των ελεύθερων επαγγελματιών, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Επειδή κάποιες πολυεθνικές, με τη βοήθεια τραπεζών και ειδικευμένων δικηγορικών εταιριών, παραβιάζουν τους κανόνες της χρηστής διαχείρισης και της δίκαιης φορολογίας».

Επίσης, πρότεινε στον εισηγητή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) «να κάνουμε ακόμη πιο συγκεκριμένες προτάσεις, ώστε να περιορίσουμε τα περιθώρια των πολυεθνικών να συνεχίσουν να εγκληματούν εναντίον του κοινωνικού κράτους, των κρατικών προϋπολογισμών και όλων των υπολοίπων φορολογουμένων, οι οποίοι είναι το 99,9% των κοινωνιών μας! Και των ψηφοφόρων μας, θα πρόσθετα, όλων των πολιτικών ομάδων – και του ΕΛΚ και των φιλελευθέρων». Επεσήμανε δε ότι Φορολογικοί παράδεισοι δεν υπάρχουν μόνο εκτός, αλλά και εντός ΕΕ και όλοι το ξέρουν αυτό.

Καταλήγοντας, τόνισε ότι «είμαι διατεθειμένος να συνεργαστώ με τον εισηγητή και θα ήθελα, όταν έρχονται συγκεκριμένες προτάσεις για τον περιορισμό τους, να τις υποστηρίζουμε με συνέπεια. Αλλιώς θα διαιωνίζεται η φοροδιαφυγή με δική μας ανοχή και συνευθύνη».

Πηγή Πληροφοριών: ΑΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.