Quantcast
Οι επενδύσεις στο επίκεντρο της συνάντησης Παπαδημητρίου – Ρος - enikonomia.gr
share

Οι επενδύσεις στο επίκεντρο της συνάντησης Παπαδημητρίου – Ρος

δημοσιεύτηκε:

Ουάσιγκτον, του Θανάση Τσίτσα

Θέματα διμερούς συνεργασίας στους τομείς των επενδύσεων, της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων και της τεχνολογίας απασχόλησαν την συνάντηση του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου με τον Αμερικανό ομόλογο του Ουίλμπορ Ρος στην αμερικανική πρωτεύουσα.


Οι δύο Υπουργοί συζήτησαν το αμερικανικό επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα για την Εθνική Ασφαλιστική και για το Ναυπηγείο Νεωρίου, καθώς και την παρουσία στην Ελλάδα εταιριών όπως η Tellurian (φυσικό αέριο) και η Avis (ενοικίαση αυτοκινήτων). Παράλληλα, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στις ΗΠΑ, Θανάσης Τσίτσας, συμφωνήθηκε η στενότερη συνεργασία στο πλαίσιο της Ομάδας Εργασίας που αποτελείται από στελέχη του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και μέλη της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, η οποία θα ενισχυθεί με στέλεχος του Αμερικανικού Υπουργείου Εμπορίου, το οποίο θα συμμετέχει στις εργασίες της Ομάδας μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο κ. Παπαδημητρίου ενημέρωσε τον κ. Ρος για το νέο θεσμικό πλαίσιο στον τομέα της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων, το οποίο θα συμβάλλει ώστε να βγει η Ελλάδα από τον κατάλογο των χωρών της «Έκθεσης 301» (watch-list).

Επιπλέον, συζητήθηκε το έργο της διασύνδεσης των Ελληνικών λιμένων της Αλεξανδρούπολης, της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας με τις πόλεις της Βουλγαρίας Μπουργκάς, Βάρνα και Ρούσε και ενδεχομένως στη συνέχεια με τη Ρουμανία.

Τέλος οι δυο υπουργοί συζήτησαν το θέμα της ΔΕΘ 2018, στην οποία οι ΗΠΑ θα είναι τιμώμενη χώρα, και ο κ. Ρος επιβεβαίωσε την πρόθεση του να παραβρίσκεται στα εγκαίνια.

Πηγή: Real.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.