Quantcast
Παρέμβαση του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για το τρενάκι στο Αίγιο - Τι δήλωσε στον Realfm ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΕΕΔΔ - enikonomia.gr
share

Παρέμβαση του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για το τρενάκι στο Αίγιο – Τι δήλωσε στον Realfm ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΕΕΔΔ

δημοσιεύτηκε:

Την παρέμβαση του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης προκάλεσε το τρομακτικό ατύχημα που συνέβη πριν από μερικές μέρες σε λούνα παρκ στο Αίγιο, όταν ένα τρενάκι στο οποίο επέβαινε μια μητέρα με τα τρία παιδιά της, εκτροχιάστηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Όπως αποκάλυψε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή, ο Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης Δημοσθένης Κασσαβέτης, έδωσε εντολή στο Περιφερειακό Γραφείο Πατρών του ΣΕΕΔΔ για έλεγχο της υπόθεσης.

Το ατύχημα στο Αίγιο ξύπνησε μνήμες από το δυστύχημα που είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη το 2014, όταν ένας 13χρονος είχε χάσει τη ζωή του σε λούνα παρκ στο Ελληνικό, ενώ η αδελφή του είχε τραυματιστεί σοβαρά. Τότε, οι επιθεωρητές τουμ ΣΕΕΔΔ είχαν συντάξει ένα πόρισμα-φωτιά, καταλήγοντας σε διαπιστώσεις και συμπεράσματα που αναδείκνυαν τις παραλείψεις και τους λανθασμένους χειρισμούς του πρώην δημάρχου Ελληνικού Χρήστου Κορτζίδη, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, καταδικάστηκε πριν από μερικές μέρες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών σε 12 μήνες φυλάκιση με αναστολή για παράβαση καθήκοντος στη συγκεκριμένη υπόθεση.

«Μετά το συμβάν, έδωσα εντολή από τα κεντρικά στην προϊσταμένη του περιφερειακού γραφείου Πατρών να βγάλει εντολή ελέγχου και να ορίσει κλιμάκιο για να σπεύσουν και να ερευνήσουν την υπόθεση. Για εμάς είναι ένα θέμα με το οποίο έχουμε ασχοληθεί επανειλημμένα και όχι μόνο με αφορμή το Ελληνικό αλλά έχουμε κάνει και ένα εκτεταμένο έλεγχο στο σύνολο του λεκανοπεδίου όπου είχαμε καταλήξει σε διάφορες διαπιστώσεις. Στο Αίγιο το κλιμάκιο των μηχανικών έχει μεταβεί και θα αρχίσει την έρευνα πώς βρέθηκε αυτή η εγκατάσταση αυτή εκεί, αν είχε τις προβλεπόμενες άδειες, με ποιους έκανε τη σύμβαση, αν είχε όλες τις προϋποθέσεις που προβλέπονται ή αν ήταν κάποια πρόχειρη κατασκευή, γιατί συμβαίνουν δυστυχώς αυτά στη χώρα μας» τόνισε στον Realfm 97,8 ο κ. Κασσαβέτης.

Ακούστε το ηχητικό:

Υπενθυμίζεται ότι μετά το ατύχημα στο Αίγιο είχε μιλήσει στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή στον Realfm και ο νομικός σύμβουλος του δήμου, Γιώργος Μπέσκος λέγοντας μεταξύ άλλων ότι ο ιδιοκτήτης των παιχνιδιών δεν είχε λάβει την άδεια για την τοποθέτηση τους.

“Ο ιδιοκτήτης δεν είχε καμία άδεια. Για να χρησιμοποιηθεί κάποιος χώρος στην πλατεία έγινε πλειοδοτικός διαγωνισμός για την εκμίσθωση του χώρου για τα Χριστούγεννα. Μετά την προβλεπόμενη διαδικασία με απόφαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου κατοχυρώθηκε ο διαγωνισμός στο συγκεκριμένο ιδιοκτήτη των παιχνιδιών. Η απόφαση της οικονομικής επιτροπής διαβιβάστηκε στην αποκεντρωμένη διοίκηση για έγκριση ή μη, δεν είχε έρθει ακόμα η εγκριτική από την Περιφέρεια και σε κάθε περίπτωση δεν είχε προχωρήσει καμία ενέργεια, ούτε σύνταξη συμφωνητικού, ούτε ο έλεγχος των εγκαταστάσεων προκειμένου να έρθει η επιτροπή ελέγχου για να διαπιστώσει το κατάλληλο ή όχι των παιχνιδιών προκειμένου να γίνει και η άδεια εγκατάστασης” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μπέσκος.

Ακούστε εδώ τι είχε δηλώσει


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.