Quantcast
Σφοδρή σύγκρουση Τσίπρα - Μητσοτάκη στη Βουλή - enikonomia.gr
share

Σφοδρή σύγκρουση Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Βουλή

δημοσιεύτηκε:

Του Βασίλη Σκουρή

Σφοδρή σύγκρουση μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται το βράδυ σήμερα στη Βουλή κατά τη διάρκεια ψήφισης του προϋπολογισμού.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να κάνει λόγο για τον «τελευταίο μνημονιακό προϋπολογισμό», ενώ στην ομιλία του-πέραν της επίθεσης στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας- θα αναπτύξει την πρότασή του για την μεταμνημονιακή Ελλάδα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει λόγο για τη «νέα γενιά ψεμάτων» του πρωθυπουργού, εστιάζοντας στις κυβερνητικές εκτιμήσεις περί «υπεραπόδοσης της οικονομίας» και για «έξοδο από τα μνημόνια» , ενώ οι πληροφορίες επιμένουν ότι θα είναι ιδιαίτερα επιθετικός απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα.



Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται και οι τοποθετήσεις των άλλων πολιτικών αρχηγών, ιδίως της Φώφης Γεννηματά- η πρώτη της σε προϋπολογισμό, ως επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής- αλλά και του Δημήτρη Κουτσούμπα, καθώς το τελευταίο διάστημα το ΚΚΕ είναι ιδιαίτερα επιθετικό κατά της κυβέρνησης.

Με το ίδιο ενδιαφέρον αναμένονται και ομιλίες κορυφαίων υπουργών, όπως του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Ο προϋπολογισμός –η ψήφιση του οποίου ενέχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση- αναμένεται να υπερψηφιστεί από το σύνολο της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, αν και δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να απουσιάσουν για σοβαρούς λόγους υγείας.

Πηγή: Real.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.