Quantcast
Handelsblatt: Η Ελλάδα αποδεσμεύεται από τους δανειστές - enikonomia.gr
share

Handelsblatt: Η Ελλάδα αποδεσμεύεται από τους δανειστές

δημοσιεύτηκε:

Η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt αναφέρει στην ηλεκτρονική της έκδοση ότι «η Ελλάδα αποδεσμεύεται από τους δανειστές», σχολιάζοντας ότι «για τον έλληνα πρωθυπουργό η έγκριση του νέου ελληνικού προϋπολογισμού δεν σημαίνει τίποτα λιγότερο από την αρχή του τέλους της χρηματοοικονομικής κρίσης και την απελευθέρωση της Ελλάδας από την επιτροπεία των δανειστών».

Ωστόσο, η οικονομική εφημερίδα του Ντύσελντορφ εκτιμά ότι «για τους Έλληνες δεν είναι ακόμη ορατή αυτή η πολυπόθητη στιγμή της “εξόδου από το τούνελ της κρίσης”, όπως χαρακτηρίζει η (ελληνική) κυβέρνηση το τέλος των προγραμμάτων βοήθειας». Το δημοσίευμα αναφέρεται στα νέα μέτρα λιτότητας και ιδιωτικοποιήσεων που καλείται να εφαρμόσει η κυβέρνηση την προσεχή χρονιά.

«Ο Τσίπρας ξέρει ότι το πολιτικό του μέλλον εξαρτάται εν μέρει από το αν κατορθώσει μέχρι τον Αύγουστο να οδηγήσει και πάλι την Αθήνα στις χρηματαγορές με ανεκτά επιτόκια. (…) Εάν καταφέρει η Ελλάδα να αντλήσει ξανά χρήματα μόνη της, ο Τσίπρας θα προβάλει το γεγονός ότι οδήγησε τη χώρα του εκτός κρίσης, δήλωσαν διπλωμάτες στην Αθήνα», γράφει η Handelsblatt.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.