Quantcast
«Πόλεμος» κυβέρνησης-Δικαστών για το τρομο-χτύπημα – Πυρά κατά Κοντονή από τον Γ.Γ. της Ένωσης μέσω Realfm - enikonomia.gr
share

«Πόλεμος» κυβέρνησης-Δικαστών για το τρομο-χτύπημα – Πυρά κατά Κοντονή από τον Γ.Γ. της Ένωσης μέσω Realfm

δημοσιεύτηκε:

Ανοιχτή σύγκρουση κυβέρνησης-Δικαστών για το τρομο-χτύπημα στο Εφετείο. Όσοι καλλιέργησαν τον τελευταίο καιρό πολεμικό κλίμα με την δικαιοσύνη, ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους. Τα παιχνίδια με τους θεσμούς έχουν απρόβλεπτες εξελίξεις, αναφέρει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Αιχμηρή απάντηση Κοντονή που χαρακτήρισε την ανακοίνωση προκλητική και ανάξια σχολιασμού, αποπροσανατολιστική και υποβολιμαία.

Επιμένει ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Νίκος Σαλάτας με δήλωση του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του realfm 97,8, επισημαίνοντας ότι «μπορεί να υπάρχει σύνδεση της τρομοκρατικής επίθεσης με την πολεμική της κυβέρνησης εναντίον μας» και προειδοποίησε ότι «δεν είμαστε παρακολούθημα του υπουργείου Δικαιοσύνης».

«Η σημερινή βομβιστική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών αποτελεί επίθεση κατά της Δημοκρατίας» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), με αφορμή την έκρηξη βόμβας στο Εφετείο Αθηνών.

«Όσοι καλλιέργησαν τον τελευταίο καιρό κλίμα πολεμικό με τη Δικαιοσύνη συκοφαντώντας τους λειτουργούς της, ας αναλογιστούν επιτέλους τις ευθύνες τους» σημειώνεται στην ανακοίνωση, στην οποία προστίθεται: «Είναι γνωστό ότι τα παιχνίδια με τους θεσμούς έχουν απρόβλεπτες εξελίξεις.

Οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί προσηλωμένοι στο συνταγματικό τους καθήκον δεν πτοούνται από τέτοιες εγκληματικές ενέργειες. «Η κυβέρνηση οφείλει να εγγυηθεί όρους και προϋποθέσεις ασφάλειας για τους εργαζόμενους και τους πολίτες που προσέρχονται στα δικαστήρια της χώρας».

Κοντονής: Αποπροσανατολιστική και υποβολιμαία προσπάθεια

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος απάντησε στην ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Όπως δήλωσε ο Σταύρος Κοντονής, «η προσπάθεια ορισμένων κύκλων να συσχετίσουν τη σημερινή εγκληματική ενέργεια στο Εφετείο Αθηνών, με την κριτική που διατυπώνεται σε δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες έχουν να κάνουν με τη διαφάνεια και τον δημόσιο έλεγχο, δεν είναι μόνο αποπροσανατολιστική και υποβολιμαία, είναι πρωτίστως προκλητική και ανάξια περαιτέρω σχολιασμού».

Ένωση Εισαγγελέων για την επίθεση: Στοχεύει την ίδια την Δημοκρατία

Από την πλευρά της, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος σε ανακοίνωσή της αναφέρει με αφορμή την επίθεση στο Εφετείο Αθηνών ότι «κάθε προσπάθεια, εκφοβισμού των δικαστικών λειτουργών, από οπουδήποτε κι αν προέρχεται, είναι καταδικαστέα γιατί στοχεύει την ίδια την Δημοκρατία, βασικός πυλώνας της οποίας είναι η Δικαιοσύνη».

Ακόμη, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος καλεί την κυβέρνηση και όλα τα πολιτικά κόμματα «να καταδικάσουν την τρομοκρατική αυτή ενεργεία και να διαβεβαιώσουν ότι έχουν την πρόθεση και ότι θα λάβουν κάθε αναγκαίο μέτρο για να διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία της Δικαιοσύνης».

Πηγή: Real.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.