Quantcast
«Έως τις 15 Ιανουαρίου να έχουν ψηφιστεί τα προαπαιτούμενα» διαμηνύει το Μαξίμου - enikonomia.gr
share

«Έως τις 15 Ιανουαρίου να έχουν ψηφιστεί τα προαπαιτούμενα» διαμηνύει το Μαξίμου

δημοσιεύτηκε:

Του Βασίλη Σκουρή

Σημαντικές εξελίξεις στην επιχείρηση ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης σηματοδοτεί η επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα το Σαββατοκύριακο από τις ολιγοήμερες οικογενειακές διακοπές του στην Σερβία, κατόπιν πρόσκλησης του Αλεξάντερ Βούτσιτς, Προέδρου της γειτονικής μας χώρας.

Το Μέγαρο Μαξίμου, όπως αποκαλύπτει το Real.gr, διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι “έως τις 15 Ιανουαρίου θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί όλα τα προαπαιτούμενα”, καθώς αμέσως μετά απαιτούνται -για να είναι όλα έτοιμα, όπως έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές- έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων, εξειδικεύσεις κοκ.

Ο Αλέξης Τσίπρας, άλλωστε, δεν προτίθεται να διακυβεύσει την μη επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου, ώστε αμέσως μετά να εκταμιευτεί η δόση, να υπάρξει -σύμφωνα με τις πληροφορίες- νέα έξοδος της χώρας στις αγορές και, κυρίως, να ξεκινήσει η μεγάλη διαπραγμάτευση για τερματισμό των Μνημονίων τον Αύγουστο του 2018.


Η κυβέρνηση, μάλιστα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Real.gr, εξετάζει το ενδεχόμενο να ανοίξει η Βουλή τις εργασίες της ακόμα και την επόμενη εβδομάδα, πριν τα Θεοφάνεια, ώστε να ξεκινήσει η συζήτηση των σχετικών νομοσχεδίων στις αρμόδιες Κοινοβουλευτικές Επιτροπές.

Ακόμα, πάντως, οι αρμόδιες πηγές δεν είναι σε θέση να διευκρινίσουν πόσα νομοσχέδια θα έρθουν στη Βουλή και αν θα υπάρξει τελικό πολυνομοσχέδιο- σκούπα, πολύ περισσότερο καθώς υπάρχουν ιδιαίτερα καυτά θέματα προς ψήφιση, όπως ο τρόπος που θα προκηρύσσονται οι απεργίες από τα πρωτοβάθμια σωματεία, η απελευθέρωση της ενέργειας κλπ.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, υπάρχει αισιοδοξία ότι δεν θα υπάρξουν τελικά απώλειες στις ψηφοφορίες και η πλειοψηφία των 153 εδρών θα παραμείνει συμπαγής.

Πηγή: Real.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.