Quantcast
Έντονη ανησυχία στην Αθήνα για τις αντιδράσεις της Τουρκίας μετά τη χορήγηση ασύλου σε Τούρκο αξιωματικό - enikonomia.gr
share

Έντονη ανησυχία στην Αθήνα για τις αντιδράσεις της Τουρκίας μετά τη χορήγηση ασύλου σε Τούρκο αξιωματικό

δημοσιεύτηκε:

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Έντονη ανησυχία επικρατεί στην Αθήνα για τις αντιδράσεις της Άγκυρας μετά την απόφαση για παροχή ασύλου σε έναν από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς-πραξικοπηματίες που κρατούνταν στο Ολυμπιακό Χωριό. Και αυτό παρά την αίτηση ακύρωσης της απόφασης που υπεβλήθη από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, αίτημα που αναμένεται να προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις και αντιπαραθέσεις.

Οι αντιδράσεις της Τουρκίας θεωρούνται δεδομένες, παρά τις επικοινωνίες που φέρεται να υπήρξαν μέσω διπλωματικών πηγών μεταξύ των δυο χωρών.

Ενδιαφέρον έχει, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν, εάν οι αντιδράσεις αυτές παραμείνουν σε λεκτικό επίπεδο προκλήσεων, με δηλώσεις τούρκων αξιωματούχων που θα επαναφέρουν στο προσκήνιο πάγιες αξιώσεις τους κατά της χώρας μας ή θα υπάρξουν προκλήσεις στο Αιγαίο και κυρίως άνοιγμα εκ νέου της στρόφιγγας των προσφυγικών ροών. Ροές που μειώθηκαν πολύ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Γιάννη Μουζάλα στην Άγκυρα και μετά από αυτή, με αποτέλεσμα για πρώτη φορά οι μετεγκαταστάσεις που γίνονται από τα νησιά στην ηπειρωτική χώρα να είναι αρκετά μεγαλύτερες από τις νέες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών και να αποσυμφορούνται κάπως τα νησιά κυρίως του Ανατολικού Αιγαίου.

Θεωρείται βέβαιο ότι οδεύει προς ματαίωση το Ανώτατο Κυβερνητικό Συμβούλιο Συνεργασίας των δυο χωρών που αρχικά είχε προγραμματιστεί για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη, ενώ αναμένεται να παγώσουν και οι επόμενες συναντήσεις που προγραμματίζονταν μεταξύ κρατικών αξιωματούχων.

Πολλά θα εξαρτηθούν και από τις αποφάσεις που εκκρεμούν για παραχώρηση πολιτικού ασύλου για τους υπόλοιπους Τούρκους στρατιωτικούς- πραξικοπηματίες.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr, αιφνιδιάστηκε από την απόφαση για πολιτικό άσυλο στον ένα Τούρκο στρατιωτικό – πραξικοπηματία, απόφαση που ελήφθη την Παρασκευή και έγινε γνωστή το Σάββατο.

Πηγή: Real.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.