Quantcast
Λέκκας: Το ρήγμα στην περιοχή του Κιλκίς μπορεί να δώσει σεισμό έως 6,7 Ρίχτερ - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Λέκκας: Το ρήγμα στην περιοχή του Κιλκίς μπορεί να δώσει σεισμό έως 6,7 Ρίχτερ – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Στη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή του Κιλκίς αναφέρθηκε ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας.

“Έχουμε να κάνουμε με μία σειρά σεισμών, η οποία εκδηλώνεται μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Είναι πολλοί σεισμοί αλλά ουσιαστικά δεν υπερβαίνουμε το μέγεθος των 5 βαθμών” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Λέκκας μιλώντας στον ΣΚΑΪ και σημείωσε:

“Αυτό που ενεργοποιήθηκε χθες και προχθές ήταν ένα τμήμα του ρήγματος, το οποίο διαγράφει ουσιαστικά όλες τις νότιες υπώρειες του όρους Μπέλες. Έχουμε να κάνουμε με ένα ρήγμα το οποίο μπορεί να δώσει ένα σεισμό μέχρι και 6,7 Ρίχτερ… Για να ενεργοποιηθεί όλο το ρήγμα είναι ακραία πιθανότητα, συνήθως σπάνε μικρά κομμάτια, όπως βλέπουμε τις τελευταίες μέρες”

Αναφερόμενος στον σεισμό στον Κορινθιακό που σημειώθηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ δήλωσε μεταξύ άλλων ότι “ο Κορινθιακός είναι ο ομφαλός της τεκτονικής και των ρηγμάτων στον ελληνικό χώρο. Υπάρχουν περίπου 30 ρήγματα που μπορούν να δώσουν σεισμό, ένα από αυτά ήταν το ρήγμα των Αλκυονίδων”.

Δείτε το βίντεο του ΣΚΑΪ:

Πηγή: enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.