Quantcast
Τζαβάρας: Το τέταρτο μνημόνιο δεν έχει χρηματοδότηση - enikonomia.gr
share

Τζαβάρας: Το τέταρτο μνημόνιο δεν έχει χρηματοδότηση

δημοσιεύτηκε:

«Από το να βγαίνουμε στους δρόμους προτιμότερο είναι να είχαμε την ενημέρωση, που οφείλουμε να έχουμε ως πολίτες και ως πολιτικοί, από μία κυβέρνηση, η οποία θέλει σε αυτές τις κρίσιμες ώρες να διαπραγματεύεται εξ ονόματος του Έθνους» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηλείας, Κωνσταντίνος Τζαβάρας, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», σχετικά με τη θέση του κόμματος για το συλλαλητήριο κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία της πΓΔΜ, που διοργανώνεται την προσεχή Κυριακή στη Θεσσαλονίκη.

«Βεβαίως και θα πήγαινα» απάντησε ο κ. Τζαβάρας σε ερώτηση εάν ο ίδιος θα συμμετείχε στο συλλαλητήριο, ενώ σχετικά με τη πρόθεση βουλευτών και στελεχών της ΝΔ να συμμετάσχουν διερωτήθηκε: «Δεν θα πάνε από τη Νέα Δημοκρατία στα συλλαλητήρια; Δεν το καταλαβαίνω αυτό… Είναι δυνατόν να φράξει κανένας τον δρόμο στον βουλευτή;»

Ο κ. Τζαβάρας υπογράμμισε πως «η ονομασία είναι το ένα ζήτημα, τα σοβαρότερα ζητήματα, όμως, είναι οι αλυτρωτισμοί, είναι μια σειρά θέματα, που υπάρχουν καταγεγραμμένα στο Σύνταγμα της γείτονος χώρας και εκεί θα πρέπει αυτός που διαπραγματεύεται για λογαριασμό της Ελλάδας να είναι σε θέση να προσφέρει μια λύση- πακέτο». «Η κυβέρνηση», σημείωσε, «αφήνει να πλανάται στον αέρα μία διχοστασία, μία αντιδικία περί του ονόματος, τη στιγμή που το όνομα είναι ζήτημα, αλλά για να έχουμε λύση, θα πρέπει να υπάρχει συμφωνία για όλα τα θέματα».

Σε ό,τι αφορά την εν εξελίξει διαπραγμάτευση μεταξύ των εκπροσώπων των δύο χωρών παρατήρησε πως «δεν είναι σοβαρή αντιμετώπιση από την ελληνική κυβέρνηση η μυστική διπλωματία που χρησιμοποιεί προκειμένου να διαπραγματεύεται». «Η κυβέρνηση έχει μάθει να λειτουργεί με διαρροές, αφήνει στις εφημερίδες να πλανώνται διάφορες φήμες, για να κάνει αναγνωριστικές βολές, προκειμένου να πάρει πίεση και σφυγμό για το πού κινείται η κοινή γνώμη ή τα άλλα κόμματα και αποφεύγει να κάνει αυτό που είναι υποχρεωμένη να κάνει, αυτό που έκανε η κυβέρνηση Καραμανλή στις ανάλογες κρίσιμες ώρες το 2008, όταν καλούσε τα κόμματα και τα ενημέρωνε υπεύθυνα -μέσα και έξω από τη Βουλή- ώστε να είναι και αυτοί γνώστες στα σοβαρά προβλήματα και στις πτυχές και στις λεπτομέρειες, που παρουσιάζει η διαπραγμάτευση. Εμείς είμαστε μπροστά σε ένα μαύρο κουτί που είναι η διαπραγμάτευση και μαθαίνουμε π.χ. από τον κ. Νίμιτς χθες ότι υπάρχει η λέξη “Μακεδονία” στην ονομασία ή δεν υπάρχει. Όλα αυτά τα πράγματα δεν είναι σοβαρά», εξήγησε και υπογράμμισε: «Δεν διαπραγματεύεται εξ ονόματος των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε όσων την ψήφισαν η κυβέρνηση. Έχει αυτή τη στιγμή ιστορικό προνόμιο -και εύχομαι να μη γίνει ιστορική κατάρα- να διαπραγματεύεται εξ ονόματος και για λογαριασμό ολοκλήρου του Έθνους και της ιστορίας του».

Αναφερόμενος, εξάλλου, στην αναμενόμενη ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος τον ερχόμενο Αύγουστο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε πως «αυτά που λέγονται περί βελτίωσης των δεικτών, εάν δεν συνοδευτούν και με συγκεκριμένους δρόμους στην ανάπτυξη, αν δεν αυξηθεί το ΑΕΠ με συγκεκριμένες ενέργειες, δράσεις, μεταρρυθμίσεις απλώς θα ακούμε την κυβερνητική προπαγάνδα να μας μιλάει για το τι λέει ο τάδε ή ο δείνα στο εσωτερικό και πόσο πολύ την αγαπάνε ο Ευρωπαίοι».

«Η κυβέρνηση κατάφερε, στην προσπάθειά της να πανηγυρίσει για μία καθαρή έξοδο τον Αύγουστο, να μας αλυσοδέσει με εποπτείες, μέτρα και περιορισμούς, που συγκροτούν ένα τέταρτο μνημόνιο, με τη μόνη διαφορά ότι αυτό το τέταρτο μνημόνιο δεν έχει χρηματοδότηση. Αυτή η πραγματικότητα οπωσδήποτε θα συνεχίσει την επιτροπεία» επισήμανε.

Πηγή Πληροφοριών: ΑΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.