Quantcast
Ν. Μηταράκης: Η κυβέρνηση ανοίγει την κερκόπορτα για αύξηση ΦΠΑ σε όλα τα νησιά - enikonomia.gr
share

Ν. Μηταράκης: Η κυβέρνηση ανοίγει την κερκόπορτα για αύξηση ΦΠΑ σε όλα τα νησιά

δημοσιεύτηκε:

Ο Τομεάρχης Ναυτιλίας & Αιγαίου της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Χίου κ. Νότης Μηταράκης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η μνημονιακή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αφού εγκατέλειψε την πολιτική διαπραγμάτευση, το κούρεμα του χρέους, τις πολεμικές επανορθώσεις, προχωράει σε μέτρα τα οποία εμείς είχαμε αποφύγει. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα η διατήρηση του χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά.

Τόσο στις 24.2 όσο και στις 25.2 με διαδοχικές μου δηλώσεις είχα επισημάνει ότι με όσα ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης στην επιστολή του προς στο Eurogroup αναλάμβανε τη δέσμευση να προχωρήσει στην αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά. Αντί επίσημων δηλώσεων η κυβέρνηση είχε επιλέξει να απαντήσει με ανώνυμες διαρροές ότι τέτοιο θέμα δεν τίθεται. Σήμερα, δια στόματος της αρμόδιας υπουργού Οικονομικών κας Βαλαβάνη, η κυβέρνηση προαναγγέλλει την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά Μύκονο και Σαντορίνη.

Η απόφαση αυτή είναι μια απτή απόδειξη για την παντελή έλλειψη οικονομικού σχεδιασμού και είναι βέβαιο ότι θα ανοίξει  την κερκόπορτα για την επέκταση του μέτρου της εφαρμογής κανονικού συντελεστή ΦΠΑ και στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου.

Τέλος, πρέπει να επισημανθεί, ότι το ειδικό καθεστώς μειωμένου ΦΠΑ με βάση τη σχετική κοινοτική οδηγία αφορά συγκεκριμένους Νομούς και νησιωτικές περιοχές και όχι συγκεκριμένα νησιά.  Πως  θα είναι αλήθεια εφικτός και με ποια κριτήρια ο διαχωρισμός τους;

Εκτός και αν για μια ακόμα φορά η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει με προχειρότητα μέτρα που δεν μπορούν να εφαρμοστούν, εκθέτοντας  όχι μόνο την ίδια αλλά συνολικά τη χώρα μας».

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.