Quantcast
Θεοδωρικάκος στον Realfm 97,8: Δεν θέλουμε τον όρο «Μακεδονία», θέλουμε το μέγιστο - enikonomia.gr
share

Θεοδωρικάκος στον Realfm 97,8: Δεν θέλουμε τον όρο «Μακεδονία», θέλουμε το μέγιστο

δημοσιεύτηκε:

“Πως μπορεί να πετύχει τον συμβιβασμό, που θα χρειαζόταν η χώρα, με εθνικά χρήσιμους και ορθούς όρους, μία κυβέρνηση που αποτελείται από ανθρώπους που ήταν υπέρ του νέτο, σκέτο Μακεδονία;” τόνισε ο συντονιστής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Ν.Δ., Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Οι μισοί υπουργοί της κυβέρνησης ήταν υπέρ του νέτο, σκέτο Μακεδονία και εξ όσων γνωρίζω δεν έχουν αλλάξει την άποψη τους. Πως μπορεί να πετύχει τον συμβιβασμό, που θα χρειαζόταν η χώρα, με εθνικά χρήσιμους και ορθούς όρους, μία κυβέρνηση που αποτελείται από ανθρώπους που ήταν υπέρ του νέτο, σκέτο Μακεδονία;” δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

“Ανεύθυνη και τυχοδιωκτική συμπεριφορά της κυβέρνησης, η οποία δυναμίτισε το θέμα, αντί να διαμορφώσει ενότητα των Ελλήνων και εθνικό μέτωπο ο κ. Τσίπρας προτίμησε τον δρόμο του διχασμού, χαρακτηρίζοντας ακροδεξιά τη ΝΔ, την ώρα που έχει σύμμαχό του έναν ακροδεξιό, τον κ. Καμμένο” συμπλήρωσε.

Ο συντονιστής στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας του κόμματος της ΝΔ προσέθεσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει θέση και θέλει το μέγιστο, που είναι να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία και πως το μίνιμουμ είναι η συμφωνία του Βουκουρεστίου.

«Εμείς βάλαμε ένα συνολικό πακέτο, που αφορά και το όνομα και τον αλυτρωτισμό και το να είναι το όνομα ενιαίο έναντι όλης της ανθρωπότητας. Και σε ό,τι αφορά το όνομα, ναι, να σας το πω ξεκάθαρα, εμείς δεν θέλουμε το όνομα “Μακεδονία” μέσα στο όνομα του γειτονικού κράτους των Σκοπίων. Το τι μπορεί να καταφέρει να κάνει κανείς με μία διαπραγμάτευση θα πρέπει να το προσπαθήσει. Γιατί εκ των προτέρων εμείς θα κάνουμε πίσω από τη θέση τη συνολική που έχουμε και αυτό που εκφράζει το αίσθημα του ελληνικού λαού; Σύσσωμου του ελληνικού λαού, πρέπει να σας πω», ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος και τόνισε: «Εμείς θέλουμε το μέγιστο. Τι μπορεί να πετύχει κανείς από τη διαπραγμάτευση, θα πρέπει να το δει. Όμως, να μου επιτρέψετε να σας πω, ότι χθες πλέον υπάρχουν δείγματα γραφής και όλα αυτά δεν είναι θεωρητικά. Δεν υπάρχει καμία αναφορά και καμία έμφαση στην ανάγκη να αλλάξει το Σύνταγμα των Σκοπίων, στο οποίο περιλαμβάνεται και το όνομα. Και αυτό δεν το λέμε τυχαία».

Ακούστε το ηχητικό:

Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.