Quantcast
Αυγενάκης: Διαπραγματευτικό χαρτί τα συλλαλητήρια, αν αξιοποιηθούν σωστά - enikonomia.gr
share

Αυγενάκης: Διαπραγματευτικό χαρτί τα συλλαλητήρια, αν αξιοποιηθούν σωστά

δημοσιεύτηκε:

Την άποψη ότι «αν τα συλλαλητήρια αξιοποιηθούν σωστά, μπορεί να αποτελέσουν ένα επιπλέον διαπραγματευτικό χαρτί στην σκακιέρα της εξωτερικής πολιτικής» εκφράζει στη συνέντευξή του, στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, υποστηρίζοντας, επίσης, ότι «είναι αναφαίρετο δικαίωμα και χρέος όλων των πολιτών να εκφράζουν τις απόψεις τους και να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις έκφρασης στήριξης ή αποδοκιμασίας για ένα θέμα».

Αναφερόμενος στην ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών από τον πρωθυπουργό σχετικά με τις διαπραγματεύσεις στο ζήτημα της ΠΓΔΜ, ο κ. Αυγενάκης, επαναλαμβάνει την άποψη, όπως εκφράστηκε από τη ΝΔ, ότι «είναι πολύ αργά για ουσιαστική ενημέρωση» γιατί όπως λέει «ο πρωθυπουργός όφειλε να έχει ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς πριν τις διαπραγματεύσεις».

Ερωτηθείς, για τις δηλώσεις «Τσίπρα-Ζάεφ» στο Νταβός, ο γραμματέας της ΝΔ υποστηρίζει ότι «δεν έγινε αναφορά στην αλλαγή συντάγματος της γειτονικής χώρας» και εκφράζει ανησυχία ότι «η κυβέρνηση φαίνεται να υιοθετεί τη λογική τεμαχισμού των ζητημάτων».

Αναφορικά με το αν η ΝΔ έχει ενιαία γραμμή γύρω από το θέμα, δηλώνει ότι η γραμμή είναι ενιαία και εκφράζεται από τον πρόεδρο του κόμματος και επαναλαμβάνει ότι βάση διαπραγμάτευσης είναι το κεκτημένο του Βουκουρεστίου.

Ως οπαδός της άποψης ότι «το 2018 είναι εκλογικό έτος», ο κ. Αυγενάκης αιτιολογεί, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «ο πολιτικός καιροσκοπισμός των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα τους οδηγήσει άμεσα σε εκλογές».

Τέλος, στην ερώτηση «αν η ΝΔ φοβάται τη δημιουργία κόμματος στα δεξιά της» ο Γγραμματέας του κόμματος δηλώνει ότι «η ΝΔ δεν φοβάται» και προσθέτει ότι « ο καθένας είναι ελεύθερος να κινηθεί και να δοκιμαστεί».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.