Quantcast
Ρύζι με κάνναβη μύρισε ο σκύλος "Rocky" του ΣΔΟΕ - Η αποθήκη στην Νέα Πέραμο και τα...4 εκατομμύρια ευρώ - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Ρύζι με κάνναβη μύρισε ο σκύλος “Rocky” του ΣΔΟΕ – Η αποθήκη στην Νέα Πέραμο και τα…4 εκατομμύρια ευρώ – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Λαβράκι και μάλιστα μεγάλο έβγαλε τοΣΔΟΕΑττικής καθώς υπάλληλοι του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών & Όπλων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης εντόπισαν αποθήκη στην Νέα Πέραμο η οποία ήταν γεμάτη ακατέργαστη κάνναβη.


Συνελήφθησαν δύο άτομα, ένας Έλληνας 30 χρονών και ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας 38 ετών.

Στην έρευνα συμμετείχε και ο σκύλος που ανιχνεύει ναρκωτικά, ο «ROCKY» ο οποίος μύρισε την κάνναβη. Συγκεκριμένα μέσα σε σάκους με ρύζι εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 407 κιλά και 640 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης. Οι σάκοι με το ρύζι με το ρύζι ήταν πάνω σε παλέτες και ήταν έτοιμοι να ταξιδέψουν με προορισμό την Ολλανδία.

Επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
– ποσό 10.000€
– μία συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser)
– ένα φορτηγό αυτοκίνητο τύπου VAN
– πλήθος κινητών τηλεφώνων και εγγράφων προς αξιολόγηση.

Πως ήταν στημένη η κομπίνα

Ο Έλληνας που συνελήφθη, χρησιμοποιώντας πλαστά στοιχεία έκανε παραγγελίες μεγάλων ποσοτήτων ρυζιού. Το ρύζι το μετέφερε στην αποθήκη στην Νέα Πέραμο και εκεί με τον Αλβανό συνεργάτη του, έκανε το ρύζι “γεμιστό” με κάνναβη. Στη συνέχεια έστελνε το ρύζι σε χώρες του εξωτερικού με φορτηγά διεθνών μεταφορών.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες οι συλληφθέντες κατάφεραν να στείλουν με αυτόν τον τρόπο πάνω από έναν τόνο ακατέργαστη κάνναβη στην Αγγλία, τη Γερμανία και την Ολλανδία.

Η “μπίζνα” με το ρύζι ήταν ιδιαίτερα προσοδοφόρα. Μόνο η αξία της κατασχεθείσας ποσότητας αγγίζει τα 4 εκατομμύρια ευρώ!

Δείτε το βίντεο του ΣΔΟΕ:


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.