Quantcast
Πλατιά συμμαχία για ενίσχυση του θεσμού της αυτοδιοίκησης ζητά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ - enikonomia.gr
share

Πλατιά συμμαχία για ενίσχυση του θεσμού της αυτοδιοίκησης ζητά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ

δημοσιεύτηκε:

Συγκρότηση πλατιάς συμμαχίας, μεταξύ του Α’ και Β’ βαθμού της Αυτοδιοίκησης στη χώρα μας, προκειμένου, σε συνεργασία με όλα τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα, να διεκδικήσουν την ενδυνάμωση του θεσμού, ζήτησε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Γιώργος Πατούλης, κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ, στις Βρυξέλλες, η οποία έγινε παρουσία Επιτρόπων και Ελλήνων Ευρωβουλευτών.

Ο κ. Πατούλης χαιρέτισε τη δήλωση του προϊσταμένου της μονάδας G3-Ελλάδα/Κύπρος της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ, του Ολλανδού Sluijters Wiilbrordus, ότι εξετάζει -και είναι πολύ κοντά στο να βρεθεί ο τρόπος- προκειμένου, μέσω ειδικού προγράμματος, να πάνε στους δήμους απευθείας κονδύλια από το νέο ΕΣΠΑ της επόμενης προγραμματικής περιόδου 2020-2026, που είναι πάγιο αίτημα της ΚΕΔΕ.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος παρέστη στη συνεδρίαση, υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας των ευρωβουλευτών και των εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης και επισήμανε την απειλή του κινδύνου μειώσεων στα κονδύλια συνοχής.

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης χαιρέτισε τη συμβολή της Αυτοδιοίκησης στη προσπάθεια που κάνει η χώρα για εθνική ανάκαμψη.

Από την πλευρά του, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στη μετεξέλιξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης τις τελευταίες δεκαετίες και εστίασε στη φυγή λαμπρών Ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό, υπογραμμίζοντας ότι αυτό το φαινόμενο πρέπει να σταματήσει.

Πηγή Πληροφοριών: ΑΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.