Quantcast
Πατούλης: Η Αθήνα πρέπει να γίνει λαμπρό «brand name» σε παγκόσμιο επίπεδο - enikonomia.gr
share

Πατούλης: Η Αθήνα πρέπει να γίνει λαμπρό «brand name» σε παγκόσμιο επίπεδο

δημοσιεύτηκε:

«Τιμητική» θεωρεί την πρόσκληση να συμμετάσχει ως εκπρόσωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης στο συλλαλητήριο της Κυριακής ο Γιώργος Πατούλης διευκρινίζοντας σε τηλεοπτική συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι δεν ενοχλείται αν συνυπάρξει με τη Χρυσή Αυγή ή άλλα ακραία στοιχεία. «Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι να είναι πολύς ο κόσμος. Κι αν είναι ένα εκατομμύριο, δεν νομίζω ότι θα πει κανείς ένα εκατομμύριο Έλληνες ακραίοι».

Παράλληλα ο κ. Πατούλης ερωτηθείς να σχολιάσει τις φήμες που τον φέρουν να «φλερτάρει» ολοένα και περισσότερο με την υποψηφιότητα για τη δημαρχία της Αθήνας δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Η Αθήνα πρέπει να γίνει λαμπρό “brand name” σε παγκόσμιο επίπεδο και σε όποια θέση και αν χρειαστεί θα είμαι κοντά στη δημιουργία αυτού του “brand name” που θα φέρει ανάπτυξη στη χώρα».

Ο σημερινός δήμαρχος Αμαρουσίου σημειώνει με νόημα μάλιστα ότι, παρότι «αγαπώ την πόλη μου, δεν γεννήθηκα στο Μαρούσι» και «ήμουν πάντα ενεργός πολίτης της Αθήνας».

Ολόκληρη η τηλεοπτική συνέντευξη του κ. Πατούλη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έχει ως εξής:

Ερ.: Γιατί αποφασίσατε να συμμετάσχετε στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα την Κυριακή;

Απ.: Είναι αλήθεια ότι μου έγινε τιμητική πρόσκληση – θα πήγαινα ούτως ή αλλιώς με φυσική παρουσία- να συμμετάσχω αφουγκραζόμενος τις τοπικές κοινωνίες, αλλά η συντονιστική επιτροπή μου έκανε την τιμητική πρόσκληση να συμμετάσχω ως εκπρόσωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης κάνοντας ένα χαιρετισμό, κάτι το οποίο απεδέχθην. Είναι αλήθεια, ότι σε αυτή την περίοδο όπου θα πρέπει να τιμήσουμε τον ελληνισμό, και τους ανθρώπους που χάθηκαν για να υπάρξει Ελλάδα, να δώσουμε σαφή μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση, συμμετέχοντας όλοι οι Έλληνες αφήνοντας πίσω τα κόμματα, τις μικροπολιτικές, και σκεπτόμενοι μόνο ως Έλληνες. Προς την παγκόσμια κοινότητα και προς καθέναν που νομοθετεί σήμερα στη Βουλή. Δεν είναι απλό, δεν βιαζόμαστε εμείς, θα πρέπει να βιάζονται εκείνοι, των Σκοπίων οι οποίοι θα πρέπει πρώτα να αλλάξουν το Σύνταγμά τους και μετά φιλικά σκεπτόμενοι να συζητήσουμε τα υπόλοιπα.

Ερ.: Κάποιες αιτήσεις που κατατέθηκαν στο Δήμο για τις άδειες του συλλαλητηρίου προέρχονται από ακραίες οργανώσεις με ερωτηματικά ως προς τη διαφάνειά τους, ενώ η Χρυσή Αυγή αποκαλεί το συλλαλητήριο «η συγκέντρωσή μου». Αυτό δεν σας ενοχλεί, δηλαδή ότι θα υπάρξουν στοιχεία του πληθυσμού τόσο ακραία;

Απ.: Κοιτάξτε, εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι να είναι πολύς ο κόσμος. Και αν είναι ένα εκατομμύριο δεν νομίζω ότι θα πει κανείς ένα εκατομμύριο Έλληνες ακραίους. Υπό αυτή την έννοια εμείς σκεφτόμαστε εθνικά, σκεφτόμαστε πατριωτικά. Και πάνω από όλα αφουγκραζόμαστε τις κοινωνίες. Και σε μια περίοδο που φτωχοποίησαν τον Έλληνα. Δέσμευσαν 99 χρόνια τη δημόσια περιουσία. Και έχουμε μέσα από τους πλειστηριασμούς την αφαίρεση των κατοικιών των Ελλήνων, και αυτό που δεν μπορούμε να δεχθούμε είναι να παίξει κανείς με την ιστορία και το μέλλον των παιδιών μας. Εκεί νομίζω όλοι αφήνουμε τις σημαίες τις κομματικές και πιάνουμε την ελληνική σημαία. Και αυτόν ακριβώς τον συμβολισμό θέλουμε να έχουμε την Κυριακή 4 του μηνός, δύο η ώρα.

Ερ.: Είναι πολλοί που σας βλέπουν από το Μαρούσι στην Αθήνα υποψήφιο για τη Δημαρχία. Πώς το σχολιάζετε;

Απ.: Θα έλεγα ότι καταρχήν είναι μεγάλη τιμή να είμαι σε έναν τόσο μεγάλο δήμο όπως το Μαρούσι που με έχει τιμήσει, με έχει αγαπήσει ο κόσμος, το έχει δείξει, και κάνω ό,τι μπορώ και θα κάνω ό,τι μπορώ γι’ αυτή την πόλη γιατί την αγαπώ παρότι δεν γεννήθηκα, δεν μεγάλωσα εδώ. Και προφανώς ως ενεργός πολίτης της Αθήνας, που υπήρξα από τα πρώτα μου χρόνια και σήμερα, θέλω να κάνω ό,τι είναι δυνατόν για την πόλη που λέγεται Αθήνα, την πρώτη πρωτεύουσα δήμο-κράτος, όπου ήταν εκείνη που μεταλαμπάδευσε τις αρχές και τις αξίες, που σήμερα είναι θολή και πρέπει να γίνει το λαμπρό brand name σε παγκόσμιο επίπεδο. Σε όποια θέση και αν χρειαστεί, θα είμαι κοντά στη δημιουργία αυτού του brand name που θα φέρει ανάπτυξη στη χώρα.

Πηγή Πληροφοριών: ΑΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.