Quantcast
Ζόραν Ζάεφ: Η λύση για το όνομα να διαφυλάττει την αξιοπρέπεια των «Μακεδόνων» και Ελλήνων - enikonomia.gr
share

Ζόραν Ζάεφ: Η λύση για το όνομα να διαφυλάττει την αξιοπρέπεια των «Μακεδόνων» και Ελλήνων

δημοσιεύτηκε:

Την πεποίθηση πως έως τα μέσα του 2018 θα βρεθεί λύση στην 25ετη διαμάχη με την Ελλάδα για την ονομασία των Σκοπίων και την ενεργοποίηση της πρόσκλησης συμμετοχής στο ΝΑΤΟ για την ΠΓΔΜ, κατά τη διάσκεψη κορυφής του Ιουνίου, εξέφρασε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων.

Ο Ζόραν Ζάεφ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Nova της Βουλγαρίας επανέλαβε πως το θέμα του δημοψηφίσματος στη χώρα του είναι ακόμα ανοιχτό.

«Το δημοψήφισμα θα πρέπει να αποτελέσει πρόσθετη εγγύηση για τους Έλληνες φίλους μας, διότι θα εξαλείψει όλες τις αμφιβολίες, ενώ ο λαός, θα είναι αυτός που θα βρίσκεται πίσω από τη λύση. Είμαι πεπεισμένος ότι οι πολίτες της ΠΓΔΜ είναι προετοιμασμένοι γι ‘αυτό, ωστόσο βρισκόμαστε εν μέσω διαπραγματεύσεων και ελπίζω ότι η λύση θα διατηρήσει την αξιοπρέπεια των Μακεδόνων και των Ελλήνων πολιτών», επεσήμανε ο ίδιος, σύμφωνα με το iefimerida.gr.

Παράλληλα, ο Ζάεφ πρόσθεσε πως «ελπίζω ότι θα καταλήξουμε σε αποδεκτές λύσεις και για τα δύο μέρη, διότι η διευθέτηση θα πρέπει να διατηρήσει την αξιοπρέπεια και την ταυτότητα και των δύο χωρών. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για την οικοδόμηση καλών σχέσεων και αυτό απαιτεί βιώσιμη βάση», τονίζει ο πρωθυπουργός των Σκοπίων.

Πηγή: Real.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.