Quantcast
Συλλαλητήριο στην Αθήνα: Τα μέτρα ασφαλείας, οι κλειστοί σταθμοί του Μετρό και οι κεντρικοί ομιλητές- ΦΩΤΟ - enikonomia.gr
share

Συλλαλητήριο στην Αθήνα: Τα μέτρα ασφαλείας, οι κλειστοί σταθμοί του Μετρό και οι κεντρικοί ομιλητές- ΦΩΤΟ

δημοσιεύτηκε:

Η ώρα του συλλαλητηρίου στην Αθήνα για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων πλησιάζει και παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον όλα όσα περιστρέφονται γύρω απ’ αυτό.

Ποιοι θα είναι, δηλαδή, οι δρόμοι που θα κλείσουν την Κυριακή, ποιες θα είναι οι αλλαγές στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και βέβαια ποιοι θα είναι κεντρικοί ομιλητές του.

Το συλλαλητήριο είναι προγραμματισμένο για τις 2 το μεσημέρι της Κυριακής με την ΕΛ.ΑΣ. να έχει εκπονήσει σχέδιο δρακόντειων μέτρων ασφαλείας δημιουργώντας ειδικές ζώνες, προκειμένου να μην συναντηθούν ιδεολογικά αντίθετες ομάδες.

Η αστυνομία, κατ’ αρχήν, θα δημιουργήσει φραγμούς με με λεωφορεία των ΜΑΤ και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στην οδό Πανεπιστημίου, περίπου στο ύψος τις οδού Εδουάρδου Λω, προκειμένου να μην έλθουν σε “επαφή”, αντιεξουσιαστές με διαδηλωτές του συλλαλητηρίου. Παρόμοιος φραγμός θα δημιουργηθεί και στα Λουλουδάδικα πριν την παράπλευρη είσοδο τις Βουλής. Σχεδόν την ίδια ώρα με το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, έχουν αντισυγκεντρώσεις ομάδες του Αντιεξουσιαστικού χώρου στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου στην ομώνυμη οδό, με αποτέλεσμα στην κυριολεξία το μείγμα να είναι εκρηκτικό.

Όσον αφορά τα εκατοντάδες λεωφορεία που θα φθάσουν στην Αθήνα από ολόκληρη την Ελλάδα, θα τα οδηγήσουν αστυνομικοί της Τροχαίας, στο τέλος της Λ. Συγγρού, ώστε οι διαδηλωτές να κατευθυνθούν πεζοί, στο Σύνταγμα.

Στο πλαίσιο των αυξημένων μέτρων ασφαλείας, με εντολή της Ασυνομίας, κλειστοί θα παραμείνουν την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, από τις 10 το πρωί, οι σταθμοί του μετρό «ΣΥΝΤΑΓΜΑ», «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ» και «ΟΜΟΝΟΙΑ». Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς κανονικά αλλά δεν θα πραγματοποιούν στάσεις.

Σε ό,τι αφορά την εξέδρα των ομιλητών, αυτή θα στηθεί στην Ερμού. Στόχος είναι να υπάρχει ακουστική στην Πανεπιστημίου, στη Βασιλίσσης Σοφίας, στη Φιλελλήνων και στη Σταδίου. Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Γιώργος Κασιμάτης. Χαιρετισμό εκ μέρους της Εκκλησίας θα απευθύνουν οι μητροπολίτες Σύρου, Χίου, Δράμας και Ηλιουπόλεως.

Όπως δήλωσε το μέλος της Συντονικής Επιτροπής Μιχάλης Πατσίκας, θα επιδιωχθεί άμεσα, ίσως και την Δευτέρα, συνάντηση με τον κ. Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να του παραδοθεί το ψήφισμα της «λαϊκής συνέλευσης», όπως χαρακτήρισε το συλλαλητήριο, για τη μη χρήση του όρου «Μακεδονία» από τα Σκόπια, το οποίο –όπως και στη Θεσσαλονίκη που προηγήθηκε- θα προειδοποιεί ότι : «Η μη συμμόρφωση των εντολοδόχων τού Λαού στην εντολή αυτή του Λαού, θα αποτελέσει κατάφωρη παραβίαση και αντιστροφή των ρόλων εντολέα και εντολοδόχου που ορίζει τη Δημοκρατία».

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε. θα επιδιωχθεί να παραδοθεί το ψήφισμα τόσο στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όσο και στον πρόεδρο της βουλής Νίκο Βούτση.


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.