Quantcast
Ξεκινάει στην Πάτρα το 9ο περιφερειακό συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση - enikonomia.gr
share

Ξεκινάει στην Πάτρα το 9ο περιφερειακό συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση

δημοσιεύτηκε:

Ξεκινάει σήμερα στις 11:00 το πρωί στην Πάτρα το 9ο περιφερειακό συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση, το οποίο θα ολοκληρωθεί αύριο το βράδυ, με ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Το συνέδριο, το οποίο οργανώνουν η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, θα πραγματοποιηθεί στο νέο λιμάνι της πόλης και εντάσσεται στον κύκλο των περιφερειακών συνεδρίων, προκειμένου να υπάρξει ένας αποκεντρωμένος διάλογος με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης της «Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής».

Βασικός σκοπός του συνεδρίου είναι η αναλυτική διερεύνηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της Δυτικής Ελλάδας, ώστε να τεθούν ποιοτικοί και ποσοτικοί στόχοι για την αναπτυξιακή προοπτική της, στο πλαίσιο ενός συνεκτικού σχεδίου περιφερειακής παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Ειδικότερα, μέσω της διαβούλευσης που θα γίνει, θα επιδιωχθεί η κατάρτιση ενός οδικού χάρτη ενεργειών σε συνάρτηση αφενός με τις προτεραιότητες της «Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής», αφετέρου με τις πρωτοβουλίες και δράσεις που έχουν ήδη αναπτυχθεί ή σχεδιαστεί από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σηματοδοτώντας τη μετάβαση της περιοχής, στην εποχή της δίκαιης ανάπτυξης.

Οι σημερινές εργασίες της πρώτης ημέρας του συνεδρίου θα ξεκινήσουν με ομιλία του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, ενώ θα προηγηθούν χαιρετισμοί του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα και του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη.

Οι εργασίες θα συνεχιστούν με συνεδρίες για την υγεία, την παιδεία, την έρευνα, την αναπτυξιακή πολιτική, τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα. Στις συνεδρίες είναι προγραμματισμένο να μιλήσουν ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας, Κώστας Φωτάκης, ο υφυπουργός Παιδείας, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.

Οι εργασίες θα κλείσουν με μια ειδική θεματική συνεδρία για το νέο παραγωγικό πρότυπο και την έξοδο από την κρίση, στην οποία θα μιλήσουν ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης και ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Οι εργασίες της δεύτερης ημέρας του συνεδρίου θα συνεχιστούν με συνεδρίες για την διοικητική ανασυγκρότηση, τις δημόσιες υπηρεσίες, τις ψηφιακές υποδομές, την κοινωνική πολιτική, τις εργασιακές σχέσεις, την αλληλέγγυα οικονομία, την αγροτική ανάπτυξη, την ενέργεια, τις υποδομές, το περιβάλλον, την δημόσια περιουσία, την πολιτιστική κληρονομιά, τον τουρισμό και τον αθλητισμό.

Στις συνεδρίες είναι προγραμματισμένο να μιλήσουν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, οι αναπληρώτριες υπουργοί Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου και Θεανώ Φωτίου, ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, ο αναπληρωτής υπουργός, Γιάννης Τσιρώνης και ο υφυπουργός, Βασίλης Κόκκαλης, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.

Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί στις 19:30 το βράδυ με ομιλία πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ενώ θα έχουν προηγηθεί χαιρετισμοί του προέδρου περιφερειακής ένωσης δήμων Δυτικής Ελλάδας και δημάρχου Αγρινίου, Γιώργου Παπαναστασίου και του περιφερειάρχη, Απόστολου Κατσιφάρα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.