Quantcast
Βερναρδάκης: Τα 5 "εμβληματικά ζητήματα" για τη μετά μνημόνιο εποχή - Τι λέει για τη Novartis - enikonomia.gr
share

Βερναρδάκης: Τα 5 “εμβληματικά ζητήματα” για τη μετά μνημόνιο εποχή – Τι λέει για τη Novartis

δημοσιεύτηκε:

Ως ένα «μείζον ζήτημα διασπάθισης δημοσίου χρήματος, που βρίσκεται στη ρίζα των πολιτικών της εθνικής χρεοκοπίας», χαρακτηρίζει την υπόθεση Novartis o υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης εκτιμώντας ότι «όλοι οι πολίτες θέλουν να μην κρυφτεί κάτω από το χαλί καμία πτυχή αυτής της υπόθεσης».

Μάλιστα, όσον αφορά στο τεκμήριο της αθωότητας των εμπλεκομένων, ο κ. Βερναρδάκης αναφέρει στο «Έθνος της Κυριακής», ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση για «κυνήγι μαγισσών» και χρησιμοποίηση της υπόθεσης για πολιτικές σκοπιμότητες.

Αναφορικά με την παραγραφή αδικημάτων, ο κ. Βερναρδάκης αναφέρεται στην εξαίρεση από τις ευεργετικές διατάξεις για όποιον το επιθυμεί, σημειώνοντας ότι αυτό «θα ήταν μία πράξη που θα λειτουργούσε πολύ θετικά τόσο για την ενίσχυση του “τεκμηρίου της αθωότητας” όσο και για την ενίσχυση της αξιοπιστίας των πολιτικών θεσμών».

Επιπλέον τονίζει ότι «η κυβέρνηση δεν έχει παρά να αφήσει απολύτως ελεύθερη τη λειτουργία των θεσμών για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης» και προτάσσει την αλλαγή των οικονομικών και διοικητικών δομών που παρήγαγαν τη διαφθορά και το δημόσιο χρέος, ως βασικό πολιτικό στόχο.

Για το Σκοπιανό, o υπουργός Επικρατείας τονίζει πως, η κυβέρνηση το διαχειρίζεται με ορθολογισμό και ρεαλισμό, «ως ένα ζήτημα που πρέπει επιτέλους να επιλυθεί», εκφράζοντας παράλληλα την εκτίμηση ότι η πλειοψηφία της Βουλής θα κινηθεί θετικά, όταν η πρόταση συμφωνίας, με τις εγγυήσεις που θα προβλέπει, έρθει στο Κοινοβούλιο.

Τέλος, για την μετά μνημόνιο εποχή, ο υπουργός Επικρατείας εστιάζει στα «εμβληματικά ζητήματα» για μετά τον Αύγουστο και συγκεκριμένα:

-Την σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού

-Την πλήρη επαναφορά των ΣΣΕ

-Την θωράκιση και ενίσχυση του κοινωνικού δικτύου προστασίας απέναντι στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό

-Την αλλαγή στον τομέα της υγείας

-Τον περαιτέρω εξορθολογισμό και την δικαιότερη κατανομή της φορολογίας.




share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.