Quantcast
ΔΗΜΑΡ: "Ναι" σε Προανακριτική Επιτροπή για τη Novartis - Όλα στο φως - enikonomia.gr
share

ΔΗΜΑΡ: “Ναι” σε Προανακριτική Επιτροπή για τη Novartis – Όλα στο φως

δημοσιεύτηκε:

Υπέρ της σύστασης προανακριτικής επιτροπής, δηλώνει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ που συνεδρίασε απόψε, κι όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της, «μένοντας ανεπηρέαστοι από τα διαδικαστικά παιχνίδια και τις μεθοδεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και τις υπεκφυγές της ΝΔ, ζητούμε την πλήρη διαλεύκανση όλων των πτυχών του σκανδάλου Novartis. Ενός σκανδάλου που έχει πληρωθεί ακριβά από τους πολίτες της χώρας. Στηρίζουμε τις ενέργειες της Δικαιοσύνης για την αναζήτηση της αλήθειας, προς πάσα κατεύθυνση ανεξαιρέτως. Όλα στο φως, με τις θεσμικά προβλεπόμενες διαδικασίες. Να βρεθούν οι πραγματικά υπεύθυνοι».

Η ΔΗΜΑΡ επισημαίνει ότι η φαρμακευτική δαπάνη στην χώρα μας την περίοδο 2004-2009, επί κυβέρνησης Καραμανλή, υπερδιπλασιάστηκε από 2,4 σε 5,1 δις ευρώ, με τεράστιες πολιτικές ευθύνες καθώς είναι μία από τις αιτίες της οικονομικής κρίσης.

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να μετατρέψει αυτό το υπαρκτό σκάνδαλο σε μηχανισμό λάσπης κατά πολιτικών της αντιπάλων. Η σκανδαλολογία και η σπίλωση προσώπων όμως αντί για τη διαλεύκανση μπορεί να οδηγήσουν στο να την γλιτώσουν οι πραγματικά υπεύθυνοι. Γι’ αυτό πρέπει να χυθεί άπλετο φως άμεσα, για να σταματήσει η σπίλωση και για να μην βυθίζεται η χώρα στο βούρκο με κίνδυνο στο τέλος αυτός να καταπιεί όλο το πολιτικό σύστημα», υπογραμμίζει η ΔΗΜΑΡ επισημαίνοντας ότι πάγια θέση της είναι η εξυγίανση με ριζικές αλλαγές του πολιτικού συστήματος όπως η αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών και του τρόπου παροχής της βουλευτικής ασυλίας (συνταγματική αναθεώρηση του άρθρου 86).

Για την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ τονίζει ότι η κλιμάκωση της έντασης και η επιθετικότητα της Άγκυρας είναι απαράδεκτες και πως η κυβέρνηση οφείλει να κινητοποιηθεί και να αναλάβει πρωτοβουλίες στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διεθνών οργανισμών διατηρώντας ψυχραιμία, αποφασιστικότητα και σοβαρότητα. «Δυστυχώς σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για τα εθνικά θέματα της χώρας, στο τιμόνι της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, βρίσκεται ο κ. Καμμένος, ο οποίος είναι επικίνδυνος για την χώρα και την εθνική της άμυνα. Πρόκειται για μία βραδυφλεγή βόμβα που πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα πριν σκάσει», αναφέρει, ενώ για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ επαναλαμβάνει τη θέση για λύση κοινά αποδεκτή, με σύνθετη ονομασία για χρήση έναντι όλων (erga omnes) και με δεσμευτικές εγγυήσεις που θα αποτρέπουν τον αλυτρωτισμό και την καταστρατήγηση των όσων θα συμφωνηθούν, μέσω ενιαίας συνθήκης, παραμένει σταθερή, χωρίς ετεροπροσδιορισμούς.

Σχετικά με την αξιολόγηση μετά τις τελευταίες αποφάσεις του Eurogroup η ΔΗΜΑΡ υποστηρίζει ότι η έξοδος της χώρας από την κρίση δεν είναι ορατή εντός του 2018. «Η οριστική και ασφαλής έξοδος από την κρίση απαιτεί, την άμεση αναδιάρθρωση του χρέους, τη μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα και ένα σχέδιο ανάπτυξης, προσέλκυσης επενδύσεων και δημιουργίας νέων βιώσιμων θέσεων εργασίας. Η έξοδος από την κρίση απαιτεί προοδευτικές αλλαγές παντού. Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει άμεσα τη νέα κοροϊδία περί εξόδου από την κρίση εντός του 2018 ενώ έχει υπογράψει σκληρά νέα μέτρα για την επόμενη πενταετία. Γιατί πλέον δεν θα πρόκειται για αυταπάτη αλλά για πολιτική απάτη», καταλήγει η Ε.Ε της ΔΗΜΑΡ.


Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.