Quantcast
Μηταφίδης στον Realfm 97,8: Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξουν το Σύνταγμά τους οι Σκοπιανοί - enikonomia.gr
share

Μηταφίδης στον Realfm 97,8: Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξουν το Σύνταγμά τους οι Σκοπιανοί

δημοσιεύτηκε:

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξουν το Σύνταγμά τους οι Σκοπιανοί, δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου και Μάνου Νιφλή.


“Πρέπει να υπάρξει μια συναινετική λύση καθώς και η ελληνική ηγεσία και η νέα ηγεσία στη γείτονα χώρα δείχνουν έμπρακτα τη διάθεση τους να λυθεί αυτό το ζήτημα που ταλαιπωρεί- κακώς- ιδιαίτερα τη γειτονική χώρα γιατί την έχει σε μια εκκρεμότητα και δημιουργεί προβλήματα συνοχής” τόνισε ο κ. Μηταφίδης.

Αναφορικά με το πλαίσιο που θα μπορούσε να έχει αυτή η συναινετική λύση, είπε: “Ότι θα πάμε σε μια σύνθετη ονομασία που θα περιλαμβάνει με τον Α ή Β τρόπο τη λέξη Μακεδονία και βέβαια με όλα τα υπόλοιπα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις αναφορές στα βιβλία τους, τους χάρτες που κυκλοφορούσαν…”

Ερωτηθείς για τις αναφορές στο Σύνταγμα των Σκοπίων, σημείωσε: “Δεν υπάρχουν στο Σύνταγμα αυτή τη στιγμή. Εγώ το έχω μελετήσει και στα αγγλικά, όπως και πολλοί άλλοι. Δεν υπάρχουν αλυτρωτικές εκφράσεις. Αυτό υπήρχε μέχρι το 1993 που άλλαξε.

Στην ερώτηση αν είναι ζητούμενο ή όχι η αλλαγή του Συντάγματος, ο κ. Μηταφίδης είπε χαρακτηριστικά:

“Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος. Δεν υπάρχει καμία απολύτως αναφορά που δηλώνει διαθέσεις επεκτατικές ή εχθρικές προς τη χώρα μας ή προς τις γείτονες χώρες”.

Ακούστε το ηχητικό:



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.