Quantcast
Κοντονής στον Realfm 97,8 για το επίδομα ενοικίου: Υπήρξε πρόβλημα στη διάταξη - Ηθικό και νόμιμο πρέπει να ταυτίζονται - enikonomia.gr
share

Κοντονής στον Realfm 97,8 για το επίδομα ενοικίου: Υπήρξε πρόβλημα στη διάταξη – Ηθικό και νόμιμο πρέπει να ταυτίζονται

δημοσιεύτηκε:

“Δεν θα έπρεπε να γίνεται διάκριση μεταξύ νόμιμου και ηθικού. Το νόμιμο και το ηθικό ταυτίζονται” δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, αναφορικά με τη διάταξη για το επίδομα ενοικίου που οδήγησε εκτός κυβέρνησης τον κ. Παπαδημητρίου και την κ. Αντωνοπούλου.

“Υπήρξε πρόβλημα στην κατάστρωση του νόμου. Καμιά φορά ψηφίζονται νόμοι που στην εφαρμογή τους βλέπουμε ότι χρειάζονται βελτιώσεις ή ότι υπάρχουν κενά. Αυτά τα κενά πρέπει να πληρούνται και οι βελτιώσεις πρέπει να γίνονται. Δεν θα έπρεπε να γίνεται διάκριση μεταξύ νόμιμου και ηθικού. Το νόμιμο και το ηθικό πρέπει να ταυτίζονται” τόνισε και συμπλήρωσε “Υπήρξε μια αβλεψία που δεν εντοπίστηκε στη συζήτηση στη Βουλή και παρήχθη αυτό που βλέπουμε και είναι άκρως δυσάρεστο. Υπάρχουν και λάθη γι’αυτό γίνονται βελτιώσεις και διορθώσεις νομοθετημάτων που διαπιστώνονται στην πράξη ότι έπρεπε να είχαν διαμορφωθεί διαφορετικά. Η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος οικοδομείται και ενισχύεται μέσω δυσάρεστων αποφάσεων. Να κρατήσουμε την άμεση αντίδραση του Πρωθυπουργού σε κάτι που διαπίστωσε ο ίδιος ότι δεν λειτουργούσε σωστά και τα μέτρα που πήρε αμέσως η κυβέρνηση”.

Αναφορικά με τη Novartis και τον κ. Κουρουμπλή δήλωσε: “Στη δικογραφία αναφερόταν το όνομα του κ. Κουρουμπλή εξαιτίας μιας αναφοράς του κ. Λοβέρδου και της κ. Χριστοφιλοπούλου στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Κάτι άλλο εις βάρος του κ. Κουρουμπλή δεν υπήρχε στη δικογραφία, ούτε υπήρχε κάποια κατάθεση μάρτυρα που να τον εμπλέκει στον Α ή Β βαθμό. Το κρίσιμο είναι ότι για να στηθεί κάλπη χρειάζονται 30 υπογραφές βουλευτών, οι οποίοι να ζητήσουν τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για οποιονδήποτε. Η κυβέρνηση δεν το έκανε βάση αυτού του σκεπτικού. Γιατί δεν το έκανε η ΝΔ; Και μιλάει για συγκάλυψη; Δεν το έκανε, σωστά, γιατί ούτε η ίδια έβλεπε στοιχεία κατά του Κουρουμπλή. Αλλά, μη μας κατηγορεί η ΝΔ ότι δεν στήσαμε κάλπη, θα μπορούσε να το κάνει η ίδια”.

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.