Quantcast
Μόνο στο enikos.gr: Όλο το παρασκήνιο για τη «ψυχρότητα» στις σχέσεις Εκκλησίας- Κυβέρνησης - enikonomia.gr
share

Μόνο στο enikos.gr: Όλο το παρασκήνιο για τη «ψυχρότητα» στις σχέσεις Εκκλησίας- Κυβέρνησης

δημοσιεύτηκε:

Της Τζίνας Αρβανίτη

Η επιλογή των νέων μελών της κυβέρνησης να μην ορκιστούν με θρησκευτικό όρκο, όπως πρώτο το enikos.gr αποκάλυψε λίγα λεπτά μετά τον χθεσινό ανασχηματισμό, είναι ένα ακόμα “σημάδι” των “παγωμένων” σχέσεων Εκκλησίας- Κυβέρνησης.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του enikos.gr, η επιλογή των νέων προσώπων που δείχνουν να μην έχουν σχέσεις με την Εκκλησία, προκαλεί ένα επιπλέον “μούδιασμα”, το οποίο ήδη είχε εκφραστεί, μετά την απόφαση του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, με την τροπολογία που ρυθμίζει θέματα του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου, σύμφωνα με την οποία, δεν έχει πλέον τον πρώτο λόγο η Εκκλησία, αλλά ο Δήμος. Ένα θέμα, το οποίο αποτελεί casus belli και για το οποίο με επιστολή του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, κατέστησε σαφή την δυσαρέσκειά του.

Στο ήδη “ψυχρό” κλίμα λοιπόν, πρόκειται στη συνέχεια να προστεθούν και άλλα θέματα, όπως αυτό του μαθήματος των θρησκευτικών στα σχολεία, με την Εκκλησία, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του enikos.gr, να βρίσκεται σε στάση αναμονής για τις επόμενες κινήσεις τις κυβέρνησης και για τον τρόπο με τον οποίο θα τα χειριστεί.

Πηγή: enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.