Quantcast
Παπαδημούλης: Η ενοποίηση πρέπει να προχωρήσει και στο Ευρωπαϊκό Σύστημα Εγγύησης Καταθέσεων - enikonomia.gr
share

Παπαδημούλης: Η ενοποίηση πρέπει να προχωρήσει και στο Ευρωπαϊκό Σύστημα Εγγύησης Καταθέσεων

δημοσιεύτηκε:

«Η ευρωπαϊκή ενοποίηση δεν μπορεί να είναι α λα καρτ. Πρέπει να προχωρήσει και στο Ευρωπαϊκό Σύστημα Εγγύησης Καταθέσεων» ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, κατά τη συζήτηση με θέμα την ετήσια Έκθεση της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ECON) σχετικά με την Τραπεζική Ένωση.

Απευθυνόμενος στον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιο επίτροπο για θέματα του Ευρώ και του Κοινωνικού Διαλόγου, Βάλντις Ντομπρόβσκις, ο Δημήτρης Παπαδημούλης είπε πως «δεν είναι θωρακισμένη η ευρωπαϊκή οικονομία και το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα απέναντι σε μια μελλοντική κρίση» αλλά «πρέπει να προχωρήσουμε, γιατί αυτό είναι το συμφέρον των πολιτών».

Σημείωσε δε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις σε ορισμένα κράτη-μέλη μέσα στο Συμβούλιο, η Ολλανδία, η Γερμανία, ουσιαστικά θέτουν βέτο και «μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο υπάρχουν ενστάσεις και αντιρρήσεις από τη δεξιά και από την άκρα δεξιά πλευρά του πολιτικού φάσματος».

Από την πλευρά του, ο κ. Ντομπρόβσκις, απαντώντας επεσήμανε ότι «θα θέλαμε ένα εύρωστο και σταθερό χρηματοπιστωτικό σύστημα, όπου οι τράπεζες θα διαδραματίζουν το ρόλο δανεισμού στην οικονομία» οπότε «για να υλοποιήσουμε τους κοινούς στόχους μας, θα πρέπει να κάνουμε προσπάθειες για να βρούμε λύσεις που να ικανοποιούν τους πάντες».

Ανέφερε επίσης ότι πρόσφατα ενισχύθηκε «το ευρωπαϊκό πλαίσιο πάταξης του “ξεπλύματος”, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, αλλά οι αρμοδιότητες στο θέμα αυτό είναι κυρίως εθνικές».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.