Quantcast
Υπόθεση Novartis: Ονόματα και αριθμούς λογαριασμών έδωσε το FBI στις ελληνικές Αρχές - enikonomia.gr
share

Υπόθεση Novartis: Ονόματα και αριθμούς λογαριασμών έδωσε το FBI στις ελληνικές Αρχές

δημοσιεύτηκε:

Του Παναγή Γαλιατσάτου

Ονόματα και λογαριασμούς συνεργατών πολιτικών προσώπων σε σχέση με την υπόθεση Novartis έχει στείλει το FBI στις ελληνικές εισαγγελικές Αρχές.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Realnews, τα ονόματα και οι λογαριασμοί των συνεργατών των πολιτικών προέκυψαν από την έρευνα των Αμερικανών για την υπόθεση και έχουν μεταβιβαστεί, στο πλαίσιο του αιτήματος δικαστικής συνδρομής, στους εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση.

Οπως είναι γνωστό, η έρευνα του FBI είχε ως αφετηρία τις καταθέσεις τριών προστατευόμενων μαρτύρων, κάποιοι εκ των οποίων φέρονται να είναι πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της Novartis που ήταν σε θέση να γνωρίζουν τις διαδρομές του χρήματος. Οι προστατευόμενοι μάρτυρες στην υπόθεση Novartis είναι συνολικά έξι.



Οι τρεις έχουν καταθέσει στις αμερικανικές ερευνητικές Αρχές και οι άλλοι τρεις στην Ελλάδα. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους μάρτυρες είναι κοινός, δηλαδή έχει καταθέσει και στις δύο έρευνες.

Τα νέα στοιχεία του FBI αναμένεται να δώσουν δυναμική στη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης. Ωστόσο, ενδέχεται να ανάψουν νέες φωτιές στο πολιτικό σκηνικό, καθώς την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά τις εργασίες της η προανακριτική επιτροπή που αποφάσισε η Βουλή για την υπόθεση στις 22 Φεβρουαρίου.

Η πρώτη συνεδρίαση έχει οριστεί από τη διάσκεψη των προέδρων να γίνει τη Δευτέρα το απόγευμα και θα έχει διαδικαστικό χαρακτήρα. Θα εκλεγεί το προεδρείο της προανακριτικής επιτροπής και θα καθοριστεί η συχνότητα των συνεδριάσεών

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε όλο το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Realnews.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.