Quantcast
Ανάπτυξη «μετά από σχεδόν εννιά χρόνια» - enikonomia.gr
share

Ανάπτυξη «μετά από σχεδόν εννιά χρόνια»

δημοσιεύτηκε:

Ο γερμανικός Τύπος καταγράφει ακόμη την ανάπτυξη που σημείωσε η ελληνική οικονομία το 2017 βάσει των στοιχείων που δημοσίευσε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ. Κοινή παρατήρηση των γερμανών αρθρογράφων είναι το γεγονός ότι πρόκειται για την πρώτη μεγέθυνση του ελληνικού ΑΕΠ μετά από πολλά χρόνια ύφεσης.

«Η οικονομία στην Ελλάδα σημείωσε ελαφρά ανάκαμψη μετά από σχεδόν εννιά χρόνια υποχώρησης», γράφει η ιστοσελίδα της Γερμανικής Ραδιοφωνίας Deutschlandfunk, επισημαίνοντας πάντως ότι η ανάπτυξη του 1,4% «ήταν κάπως χαμηλότερη από τον στόχο του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών για ανάπτυξη 1,6%».

«Με ταχύτητα μικρότερη του αναμενομένου» αναπτύχθηκε η ελληνική οικονομία το 2017, αναφέρει η εβδομαδιαία εφημερίδα Zeit στη διαδικτυακή της έκδοση, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «η ελληνική οικονομία βρίσκεται και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης για πρώτη φορά από το ξέσπασμα της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης».

Πιο αισιόδοξη η προσέγγιση του Spiegel Online, το οποίο γράφει ότι «η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται αισθητά», ωστόσο «ο ρυθμός ανάπτυξης εξασθένησε σημαντικά στο τέλος της χρονιάς (2017)».

Το γερμανικό περιοδικό εκτιμά πάντως ότι «θα χρειαστεί να περάσει πολύς χρόνος ακόμη προκειμένου οικονομική ισχύς της Ελλάδας να φθάσει ξανά το προ κρίσης επίπεδο. Σήμερα το ΑΕΠ της υπολείπεται κατά ένα τέταρτο περίπου από το αντίστοιχο του 2008».

Πηγή Πληροφοριών: DW

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.