Quantcast
«Παρεκτροπή» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας - enikonomia.gr
share

«Παρεκτροπή» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας

δημοσιεύτηκε:

Το ζήτημα των συλληφθέντων Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία διατηρείται στην επικαιρότητα. Αρκετά γερμανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται στη δήλωση του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου στις Βρυξέλλες -όπου βρέθηκε για το Συμβούλιο Υπουργών Άμυνας- ότι το εν λόγω θέμα αφορά και την ΕΕ. Η ηλεκτρονική Handelsblatt γράφει ότι «η Αθήνα ζητά βοήθεια από την ΕΕ για το θέμα των συλληφθέντων στρατιωτικών».


Για «παρεκτροπή στις σχέσεις Τουρκίας και Ελλάδας» με αφορμή την ίδια υπόθεση κάνει λόγο η ελβετική Neue Zürcher Zeitung επίσης στην ηλεκτρονική της έκδοση. Ο ανταποκριτής της εφημερίδας στην Κωνσταντινούπολη στέκεται στην απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης των δύο στρατιωτικών και σχολιάζει ότι «κάτι που αρχικά φαινόταν να είναι υπόθεση ρουτίνας κινδυνεύει να εξελιχθεί σε πρόσθετη επιβάρυνση της τοξικής σχέσης γειτονίας (των δύο χωρών)».

Η ελβετική εφημερίδα υπογραμμίζει το γεγονός ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί κρατούνται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη. «Στο ίδιο σωφρονιστικό ίδρυμα βρίσκεται φυλακισμένος πάνω από έναν χρόνο ο ηγέτης του φιλοκουρδικού κόμματος HDP Σελαχατίν Ντεμιρτάς, ο πιο γνωστός πολιτικός κρατούμενος στην Τουρκία», σχολιάζει η NZZ.

Πηγή Πληροφοριών: DW


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.