Quantcast
Μώραλης: Ο Πειραιάς μετατρέπεται σε έναν τόπο ευκαιριών - enikonomia.gr
share

Μώραλης: Ο Πειραιάς μετατρέπεται σε έναν τόπο ευκαιριών

δημοσιεύτηκε:

Tη στρατηγική του Δήμου Πειραιά για τη Γαλάζια Ανάπτυξη (2018 – 2024), παρουσίασε χθες βράδυ στους εκπροσώπους των φορέων της πόλης, σε ειδική εκδήλωση στο δημοτικό Θέατρο, η δημοτική Αρχή Μώραλη. Ο Δήμος Πειραιά είναι από τις πρώτες πόλεις στην Ελλάδα που διαμόρφωσαν στρατηγική για τη Γαλάζια Ανάπτυξη, όπως υπογράμμισε στην ομιλία του, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για την Τοπική Οικονομική Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα, Πέτρος Κόκκαλης.

Ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, στην ομιλία του τόνισε ότι με τις επενδύσεις στο λιμάνι ο Πειραιάς μετατρέπεται σε έναν τόπο ευκαιριών για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Υπογράμμισε, επίσης, τη συμβολή των παραδοσιακών επιχειρήσεων της πόλης που έχουν σχέση με τη λειτουργία του λιμανιού, όπως η εφοδιαστική αλυσίδα, η ναυπηγοεπισκευή κ.λπ., καθώς και την αξιοποίηση του πολύ μεγάλου παράκτιου μετώπου με μαρίνες, επιχειρήσεις εστίασης κ.α.

Ανάφερε, εξάλλου, ότι στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας κατευθύνονται τα 25 από τα 80 εκατομ. ευρώ της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ευρωπαϊκή χρηματοδότηση) που εξασφάλισε ο δήμος. Στο πλαίσιο της στρατηγικής της Γαλάζιας Ανάπτυξης, ήδη θεσπίστηκε η χρηματοδότηση με ευρωπαϊκούς πόρους της θεσμοθέτησης του ναυτιλιακού cluster, στο οποίο συμμετέχουν η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, το Ναυτικό Επιμελητήριο και το ΕΒΕΠ.

Επίσης, ιδρύεται Κέντρο Καινοτομίας για τη Γαλάζια Οικονομία. Στη δική του παρέμβαση, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά, Άγγελος Κότιος, χαρακτήρισε τη στρατηγική της Γαλάζιας Ανάπτυξης του δήμου «ρεαλιστικό σχέδιο», του οποίου όραμα, στρατηγικοί στόχοι και δράσεις συνδέονται συνεκτικά μεταξύ τους, χωρίς υπερβολές. Πρόκειται -όπως είπε- για μια ολοκληρωμένη παρέμβαση που αφορά την οικονομία, περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ και του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης, σημείωσε με τη σειρά του ότι με τη διαμόρφωση της στρατηγικής για τη Γαλάζια Ανάπτυξη, ο Πειραιάς πρωτοπορεί, βρίσκεται στο στάδιο της υλοποίησης, έχει ξεπεράσει το χρονοδιάγραμμα του προγραμματισμού τη στιγμή που -όπως είπε- σε εθνικό επίπεδο η μνημονιακή υποχρέωση είναι να έχει κατατεθεί στο τέλος Απριλίου. Αναφερόμενος στο επιχειρησιακό πρόγραμμα 2018 – 2024, τόνισε ότι θα χαράξει την πορεία της πόλης σε επιχειρηματικό, χωροταξικό και πολιτισμικό επίπεδο για τα επόμενα 25 χρόνια.

Ο αντιπρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γιώργος Αλεξανδράτος, αφού συνεχάρη τη δημοτική Αρχή για την πρωτοβουλία αυτή, επεσήμανε ότι τα λόγια γίνονται έργα και επίσης ότι δίνεται η δυνατότητα στον καθένα να μελετήσει αυτές τις ιδέες και να αποκωδικοποιήσει τον τρόπο με τον οποίο η χρηματοδότηση «για κάθε έργο μπορεί να αξιοποιηθεί και να μπει μέσα στην οικονομία».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.