Quantcast
Γερμανία: Εκτός κυβέρνησης και η Μπάρμπαρα Χέντρικς - enikonomia.gr
share

Γερμανία: Εκτός κυβέρνησης και η Μπάρμπαρα Χέντρικς

δημοσιεύτηκε:

Μετά τον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, που ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι πληροφορήθηκε από την ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) ότι δεν θα συμπεριληφθεί στην επόμενη κυβέρνηση, και η υπουργός Περιβάλλοντος Μπάρμπαρα Χέντρικς ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από το υπουργικό συμβούλιο.

“Δεν θα ανήκω στην επόμενη κυβέρνηση. Φεύγω με καλά συναισθήματα”, δήλωσε η κυρία Χέντρικς στην εφημερίδα “Rheinische Post”.

Σε ό,τι αφορά τα νέα πρόσωπα του SPD στην επόμενη κυβέρνηση, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) υπουργείο θα αναλάβει η σημερινή δήμαρχος του Νοϊκέλν του Βερολίνου Φραντσίσκα Γκίφεϊ, στο πλαίσιο της βούλησης της ηγεσίας του κόμματος να εκπροσωπηθούν στο νέο σχήμα και πολιτικοί από τα πρώην ανατολικά κρατίδια. Η κυρία Γκίφεϊ κατάγεται από το Βραδεμβούργο.

Το SPD αναμένεται να ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες τα στελέχη του που θα αναλάβουν τα υπουργεία που εξασφάλισε στην διαπραγμάτευση (Οικονομικών, Εξωτερικών, Εργασίας, Περιβάλλοντος, Δικαιοσύνης, Οικογένειας) και στις 14 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί και τυπικά η εκλογή της ‘Αγγελα Μέρκελ στην θέση του Καγκελαρίου από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, με την οποία θα ολοκληρωθεί ο σχηματισμός κυβέρνησης.

Πηγή Πληροφοριών: ΑΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.