Quantcast
Νέο αυστηρό μήνυμα Παυλόπουλου προς την Τουρκία: Για να ακολουθήσει ευρωπαϊκό δρόμο απαιτείται σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Νέο αυστηρό μήνυμα Παυλόπουλου προς την Τουρκία: Για να ακολουθήσει ευρωπαϊκό δρόμο απαιτείται σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Στο Κυπριακό, στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας αλλά και στο Σκοπιανό αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στις δηλώσεις του, κατά την τελετή υποδοχής του Προέδρου Πορτογαλικής Δημοκρατίας Marcelo Rebelo de Sousa.

“Η Κυπριακή Δημοκρατία, ως πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν είναι νοητή με περιορισμένη κυριαρχία, την οποία θα προκαλούσαν στρατεύματα κατοχής και αναχρονιστικές εγγυήσεις τρίτων. Τούτο είναι αντίθετο προς κάθε έννοια Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου”, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ανέφερε: “Επαναλαμβάνω, για πολλοστή φορά, ότι επιδιώκουμε σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας και ευνοούμε την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας. Τούτο, όμως, προϋποθέτει εκ μέρους της Τουρκίας ειλικρινή σεβασμό του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου και του συνόλου του Διεθνούς Δικαίου. Άρα και οι διατάξεις της Συνθήκης της Λωζάνης και της Συνθήκης των Παρισίων οι οποίες είναι απολύτως σαφείς και πλήρεις και δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για γκρίζες ζώνες, πρέπει να γίνονται απ’ όλους πλήρως σεβαστές”.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στο Σκοπιανό.”Η ένταξη της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση προϋποθέτει Συμφωνία, η οποία κατοχυρώνει εγγυήσεις εξάλειψης του αλυτρωτισμού ως προς το όνομα που θα επιλεγεί από κοινού. Πριν όμως από την υπογραφή και κύρωση της Συμφωνίας αυτής απαιτείται κατάλληλη αναθεώρηση του Συντάγματος της ΠΓΔΜ”, τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.