Quantcast
Γεωργιάδης για Βενιζέλο μέσω Realfm 97,8: «Του χρωστάμε το ότι είμαστε στο ευρώ» - enikonomia.gr
share

Γεωργιάδης για Βενιζέλο μέσω Realfm 97,8: «Του χρωστάμε το ότι είμαστε στο ευρώ»

δημοσιεύτηκε:

Νέα σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔΑδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον Realfm 97,8 και στον Διευθυντή Σύνταξης της Realnews, Βασίλη Σκουρή κάνοντας παράλληλα άνοιγμα στον Ευάγγελο Βενιζέλογια την δημιουργία ενός «μετώπου δημοκρατίας» εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «έχει παίξει πολύ θετικό ρόλο στην Ελλάδα».

Δίλλημα των εκλογών: Να φύγει ή να μείνει ο Τσίπρας

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής για την δημιουργία ενός «μετώπου δημοκρατίας» εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αδωνις Γεωργιάδης εξέφρασε την πλήρη συμφωνία του με την πρόταση λέγοντας ότι «η παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία δεν βλάπτει μόνο την οικονομία, δεν βλάπτει μόνο τα εθνικά μας θέματα, κυρίως βλάπτει την Δημοκρατία».

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα δημιουργηθεί ένα τέτοιο μέτωπο», είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, συμπληρώνοντας ότι «το μεγάλο δίλλημα των εκλογών θα είναι να φύγει ή να μείνει ο Τσίπρας και σε αυτό θα κληθούν να απαντήσουν οι πολίτες στις εκλογές, οι οποίες πιστεύω ότι θα γίνουν πολύ νωρίτερα».

«Ο κ. Τσίπρας είναι απόλυτα πολιτικά τοξικός. Διαχέει μίσος. Θα εισπράξει την σφοδρή πολιτική σύγκρουση», συμπλήρωσε.

Άνοιγμα στον Βενιζέλο

Απαντώντας στο ερώτημα για το «φλερτ» με Βενιζέλο ενώ παλαιότερα υπήρξε κόντρα, ο Αδωνις Γεωργιάδης επεσήμανε ότι «στα μνημονιακά χρόνια άλλαξαν πάρα πολλά στην Ελλάδα. Ο καθένας μας δοκιμάστηκε στην κρίση και έδειξε από τι υλικό είναι φτιαγμένος. Το έχω πει πάρα πολλές φορές ότι στα πλαίσια αυτής της περιόδου ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει παίξει πολύ θετικό ρόλο στην Ελλάδα. Του χρωστάμε σε μεγάλο βαθμό το ότι είμαστε στο ευρώ. Εάν το 2011 ηρνείτο να πάρει το υπουργείο Οικονομικών στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και αποφάσιζε να λαϊκίσει – ως ο ισχυρότερος πόλος εντός ΠΑΣΟΚ πλην του τότε προέδρου του – η Ελλάδα θα είχε φτάσει στη δραχμή χωρίς να το έχει καταλάβει. Ηταν η εποχή της παράνοιας».

Για προκαταρτική

Για το ενδεχόμενο να πάει στην προκαταρτική ο Αδωβνις Γεωργιάδης απάντησε ότι «σκοπεύω να πάω μόνο εφόσον κάνει κανονική εξέταση. Δηλαδή αν κάνει την δουλειά της, που είναι να καλέσει τους μάρτυρες, τον Φρουζή , τους ειδικούς, να βάλει τους νόμους στο μικροσκόπιο, να τους συγκρίνει με τα non paper, φυσικά και θα πάω και αδημονώ κιόλας. Εάν όμως σκοπός τους είναι να πουν το στέλνω πίσω στην Δικαιοσύνη και περάστε κι εσείς αν θέλετε για τα τυπικά, όχι δεν έχω σκοπό να πάω. Δεν θα πάω σε μια προκαταρτική που έχει προειλημμένη την διαδικασία. Αν το κάνουν αυτό θα έχουν διαπράξει μια τεράστια πολιτική ατιμία. Θα πούνε ότι η δωροδοκία δεν είναι υπουργικό αδίκημα, δεν έγινε κατά την άσκηση των καθηκόντων, άρα το στέλνω στην Δικαιοσύνη, δήθεν για να μην υπάρξει παραγραφή. Η Δικαιοσύνη ως προς την δωροδοκία έχει ήδη αποφανθεί ότι είναι στα πλαίσια των υπουργικών καθηκόντων με σειρά αποφάσεων Ανωτάτων δικαστηρίων. Γι’ αυτό η κ. Τουλουπάκη ‘έστιελε στη Βουλή τον φάκελο αλλιώς θα τον κράταγε για τον εαυτό της. Εχει αποφανθεί η ίδια η κ. Τουλουπάκη. Αρα αν της επιστραφεί ο φάκελος θα συνεχίσει την έρευνα για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, δεν θα μας βρει λεφτά και θα μείνω όλα τα χρόνια της ζωής μου χωρίς να έχω απολογηθεί και θα μείνω εγώ με την ρετσινιά. Αυτό είναι το κόλπο που έχουν στήσει».

Για υπόθεση Novartis

«Ουδείς ασχολείται με την υπόθεση Novartis και αυτό το έχω αντιληφθεί από τις αναρτήσεις μου στα social media. Δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση», επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης.

Για το επεισόδιο στη Θεσσαλονίκη

Για το επεισόδιο με οπαδούς του ΠΑΟΚ που θέλησαν να εμποδίσουν ομιλία του στην Θεσσαλονίκη ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι «Τσάμπα πήγαν οι φίλοι του ΠΑΟΚ και έκαναν την φασαρία. Είχα ακυρώσει την ομιλία μου διότι λόγω του αναβρασμού που υπάρχει στην πόλη να ρίξω λάδι στην φωτιά».

Ακούστε το ηχητικό


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.