Quantcast
Κουμουτσάκος για το «Gorna Makedonija»: Δεν μπορεί ο Πρωθυπουργός να αστειεύεται για τόσο σοβαρά θέματα - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Κουμουτσάκος για το «Gorna Makedonija»: Δεν μπορεί ο Πρωθυπουργός να αστειεύεται για τόσο σοβαρά θέματα – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος μιλώντας στον ΣΚΑΙ, άσκησε σφοδρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή την «ευχή» του τελευταίου σε Σκοπιανή δημοσιογράφο, την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, να εκπροσωπεί τη «Gorna Makedonija» σε επόμενες ευρωπαϊκές συνόδους.


«Δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να αστειεύεται με επιπολαιότητα και ρηχότητα για τόσο σοβαρά θέματα… Τη στιγμή που οι κυβερνώντες κάνουν βήματα προς την κατεύθυνση οδυνηρού συμβιβασμού, δεν είναι στιγμές για αστεία, αλλά για σοβαρότητα» είπε ο κ. Κουμουτσάκος.

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας σχολιάζοντας τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας σημείωσε ότι «πρέπει να περιμένουμε κάτι» στη (σύνοδο Κορυφής ΕΕ – Τουρκίας) στη Βάρνα.


Ακόμη επεσήμανε ότι «ορθώς ήταν καταδικαστικό το ανακοινωθέν που εξέδωσαν οι 28 για την Τουρκία», ενώ στάθηκε στις Τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο και ευρύτερα στη Μεσόγειο.

«Η Τουρκία προκαλεί και αμφισβητεί κυριαρχικά δικαιώματα σε Ελλάδα και Κύπρο. Η Τουρκία ήταν επίμονη στη θέση της, δεν μπορεί παρά να ληφθεί σοβαρά υπόψη αυτό» είπε.

«Δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη και χωρίς πίεση στην Τουρκία αυτή η στάση. Ουσιαστικά αμφισβητεί τη διεθνή νομιμότητα» συμπλήρωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας.


Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο, η ΕΕ έχει στη διάθεσή της όλα εκείνα τα εργαλεία πίεσης, όπως η τελωνειακή ένωση, που αποτελεί σημαντικό ζήτημα για την τουρκική οικονομία. «Είναι θέμα βούλησης της ΕΕ να ασκήσει πίεση στην Τουρκία» συμπλήρωσε.



Τέλος σχολιάζοντας την δημοσκόπηση της Marc, τόνισε ότι «επιβεβαιώνεται η πρωτοκαθεδρία της ΝΔ, εκτίμηση ότι η πορεία προς την αυτοδυναμία είναι δεδομένη» ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία έχει τις λύσεις για όλα τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τον πολίτη».


Δείτε το βίντεο του ΣΚΑΙ:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.