Quantcast
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων: Σύμφωνο συνεργασίας με ΥΠΕΞ - enikonomia.gr
share

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων: Σύμφωνο συνεργασίας με ΥΠΕΞ

δημοσιεύτηκε:

Στην υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας με τη γενική γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών προχώρησε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων, με σκοπό την ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας.

Η συμφωνία υπεγράφη στο υπουργείο Εξωτερικών από τον γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας, Γιάννη Μπράχο και την πρόεδρο του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, Χριστίνα Σακελλαρίδη.

Η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, Χριστίνα Σακελλαρίδη, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την υπογραφή του συμφώνου, το οποίο έρχεται σε μια κομβική στιγμή για τις ελληνικές εξαγωγές και δήλωσε βέβαιη πως θα συμβάλει στην προσπάθεια περαιτέρω διείσδυσης των ελληνικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό. Παράλληλα, υπογράμμισε τη σημασία και τον πρωτεύοντα ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η οικονομική διπλωματία στην τόνωση του εξαγωγικού εμπορίου της χώρας.

«Θεωρώ πολύ σημαντικό αυτό το Σύμφωνο Συνεργασίας δεδομένου ότι η οικονομική διπλωματία μπορεί να διαδραματίσει κεφαλαιώδη ρόλο στην προώθηση των εξαγωγών μας και να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο για τη δόμηση αμοιβαίας εμπιστοσύνης με τους εμπορικούς εταίρους της χώρας μας, καθώς και να ανοίξει νέες αγορές διείσδυσης των προϊόντων μας», σημείωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος.

Το Σύμφωνο Συνεργασίας προβλέπει την ανάληψη σημαντικών δράσεων, οι οποίες στοχεύουν στην προβολή και προώθηση των ελληνικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές. Ενδεικτικά, μεταξύ άλλων προβλέπει τα εξής:

– Την αξιοποίηση πόρων από συγχρηματοδοτούμενα επιχειρησιακά προγράμματα, από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά Ταμεία και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την υλοποίηση δράσεων συναφών προς την ενίσχυση του εξωστρεφούς προσανατολισμού των ελληνικών επιχειρήσεων.

– Τη διοργάνωση ημερίδων, συνεδρίων, σεμιναρίων, αποστολών, συμμετοχή σε εκθέσεις και αξιοποίηση του δικτύου των γραφείων ΟΕΥ και του δικτύου επαφών του ΠΣΕ.

– Την εκπόνηση μελετών από το Κέντρο Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών (ΚΕΕΜ) του ΠΣΕ, έρευνες αγορών στόχων κ.λπ.

Οι δράσεις αφορούν όλες τις επιχειρήσεις σε πανελλαδικό επίπεδο και κυρίως τις μικρομεσαίες (ΜμΕ), οι οποίες θα μπορέσουν να έχουν καλύτερη πρόσβαση στις διεθνείς αγορές.

Πηγή Πληροφοριών: ΑΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.