Quantcast
Κύκλο συναντήσεων με εκπροσώπους φορέων για τις ελλείψεις φαρμάκων ξεκίνησε ο ΕΟΦ - enikonomia.gr
share

Κύκλο συναντήσεων με εκπροσώπους φορέων για τις ελλείψεις φαρμάκων ξεκίνησε ο ΕΟΦ

δημοσιεύτηκε:

Κύκλο συναντήσεων με εκπροσώπους φορέων ξεκίνησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), με αντικείμενο τις ελλείψεις φαρμακευτικών προϊόντων που παρατηρούνται στην ελληνική αγορά. Η πρώτη συνάντηση έγινε με τους εκπροσώπους της φαρμακευτικής εταιρίας MSD και Φαρμακαποθηκών. Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν στη διακίνηση και η εταιρία MSD δεσμεύθηκε να προβεί σε διορθωτικές ενέργειες για την επίλυση τους.

Από την συνάντηση απουσίαζε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), ο οποίος σύμφωνα με τον ΕΟΦ είχε προσκληθεί. Ωστόσο, όπως σχολιάζουν οι εκπρόσωποί του ο ρόλος του ΠΦΣ σταματά στην ενημέρωση των αρμοδίων φορέων για την έκταση του προβλήματος, κάτι που ήδη έχει κάνει.

«Τόσο ο ΕΟΦ όσο και το Υπουργείο Υγείας, δύνανται να κινηθούν βάσει του θεσμικού τους ρόλου. Η ευθύνη των χειρισμών περνά πλέον σε άλλα χέρια», αναφέρει ο ΠΦΣ, σημειώνοντας ότι ο ΕΟΦ έχει την πλήρη και αποκλειστική αρμοδιότητα να πάρει όποιο μέτρο κρίνει σκόπιμο για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων προβλημάτων.


Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.