Quantcast
Μηταράκης: Στην Ελλάδα δεν δημιουργούνται ποιοτικές θέσεις εργασίας - enikonomia.gr
share

Μηταράκης: Στην Ελλάδα δεν δημιουργούνται ποιοτικές θέσεις εργασίας

δημοσιεύτηκε:

“Θα ήθελα να υπάρχουν συνθήκες συνεννόησης για τη συνταγματική αλλαγή, δυστυχώς, όμως, σαν παρατήρηση, αμφιβάλλω ότι υπάρχουν”, δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, βουλευτής Χίου, Νότης Μηταράκης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 fm”, σχετικά με το ενδεχόμενο τα κοινοβουλευτικά κόμματα να συναινέσουν σε μία σειρά ζητημάτων για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

“Υπάρχει μία πεποίθηση ότι χρειάζεται να γίνουν σημαντικές αλλαγές στο Σύνταγμα, να επιτρέψουμε π.χ. αυτό που είμαστε η μόνη χώρα που δεν το επιτρέπει, τη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα μας. Είναι εγκληματικό χιλιάδες νέα παιδιά και εκατοντάδες καθηγητές Έλληνες να πηγαίνουν να σπουδάσουν, ή να δουλέψουν στο εξωτερικό. Το κατά πόσο βέβαια υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα κλίμα συνεννόησης στη χώρα μας νομίζω το βλέπουμε. Είναι αμφισβητήσιμο κατά πόσο έχουμε συνθήκες αυτή τη στιγμή, που απαιτεί να έχει μια χώρα, η οποία βρίσκεται σε ένα δύσκολο περιβάλλον, διεθνές και οικονομικό. Αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται, δυστυχώς, στη χώρα να υπάρχουν προϋποθέσεις συνεννόησης. Αντίθετα, έχουμε μπει σε μία όψιμη σκανδαλολογία, άνευ ουδεμίας αξίας και προσπαθεί ο ΣΥΡΙΖΑ να διχάσει τον ελληνικό λαό, να διχάσει το ελληνικό πολιτικό σύστημα, με λογικές εμφυλίου πολέμου”, ανέφερε ο κ. Μηταράκης.

Αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis, σημείωσε πως η Νέα Δημοκρατία δεν αποχώρησε από την προανακριτική, αλλά σταμάτησε να πηγαίνει “μέχρι να αποφασίσει η επιτροπή ότι είναι αρμόδια, ή αν δεν είναι αρμόδια”, για την εις βάθος διερεύνηση της υπόθεσης.

“Συνεδριάζει σήμερα στις 6.30 το απόγευμα η προανακριτική και από ό,τι καταλαβαίνουμε θα αποφασίσει ότι η Βουλή δεν είναι αρμόδια να κρίνει την υπόθεση, θα τη στείλει στο αρχείο και θα μείνει λάσπη για δέκα πολιτικά πρόσωπα. Αν, όμως κρίνει σήμερα η επιτροπή ότι είναι αρμόδια και θα μπει από Δευτέρα στην εξέταση των μαρτύρων εμείς επιστρέφουμε”, εξήγησε.

“Το κλίμα”, συνέχισε, “είναι ότι δημιουργούμε μία ψευτοσκανδαλολογία, με στόχο μόλις φτάσουμε στις εκλογές – το αργότερο του χρόνου – τα 10 πολιτικά πρόσωπα να μην έχουν κριθεί από κανέναν, αλλά να βγαίνουν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και να λένε ποιοι θέλουν να κερδίσουν τις εκλογές, αυτοί που εμπλέκονται στα σκάνδαλα”.

Σε ό,τι αφορά εξάλλου, την ολοκλήρωση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, τον προσεχή Αύγουστο, ο κ. Μηταράκης, παρατήρησε: “Η κυβέρνηση εδώ και μήνες επιδίδεται σε μία επικοινωνιακή στρατηγική του success story, ενώ γνωρίζουμε όλοι ότι η ανάπτυξη που επέστρεψε με 3 χρόνια καθυστέρηση το 2017 ήταν αναιμική και δεν έπιασε ούτε τον μισό στόχο, που η ίδια η κυβέρνηση είχε βάλει. Στη χώρα μας ουσιαστικά δεν έχουμε αύξηση των νέων επενδύσεων, δεν δημιουργούνται ποιοτικές θέσεις εργασίας και χρειάζεται να οδηγηθούμε σε νέα δημοσιονομικά μέτρα, τα οποία έχουν ήδη συμφωνηθεί, όπως η μείωση όλων των συντάξεων με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς από 1/1/2019, καθώς και η μείωση του αφορολόγητου, για να πιάσουμε στόχους του τέταρτου προγράμματος, του τέταρτου μνημονίου που ξεκινάει τον Αύγουστο”.

Πηγή Πληροφοριών: ΑΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.