Quantcast
Αυστηροί έλεγχοι στην αγορά κρέατος εν όψει Πάσχα - enikonomia.gr
share

Αυστηροί έλεγχοι στην αγορά κρέατος εν όψει Πάσχα

δημοσιεύτηκε:

Σε αυξημένη κινητικότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες ελέγχου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων καθώς και οι Οργανισμοί που εποπτεύονται από τον ΕΦΕΤ και τον ΕΛΓΟ, με αφορμή την εβδομάδα του Πάσχα, είπε σε συνέντευξή του, στο Κανάλι της Βουλής, ο Βαγγέλης Αποστόλου.

«Ελέγχουμε τη διακίνηση σε όλα τα στάδια, από τις πύλες εισόδου, τους τόπους παραγωγής, μέχρι και τους χώρους πώλησης, προκειμένου να προστατεύσουμε τους καταναλωτές και το δημόσιο συμφέρον» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις ρυθμίσεις που έχουν γίνει, και έχουν ως στόχο την προστασία του αγρότη. Σημείωσε, πως από 19 Απριλίου θα είναι πλέον υποχρεωτική η αναγραφή, στο γάλα και στα γαλακτοκομικά προϊόντα, η χώρα άμελξης του γάλακτος και για το κρέας στα κρεοπωλεία της χώρας προέλευσης. «Η δεύτερη ρύθμιση, αφορά στην καθιέρωση των πληρωμών στις 60 ημέρες για τα νωπά και ευαλλοίωτα προϊόντα που θα εφαρμοστεί από 1 Ιουλίου 2018» ανέφερε ο ίδιος.

Τέλος, ζήτησε από τους καταναλωτές να είναι προσεκτικοί και να αγοράζουν τα προϊόντα τους από επίσημα και ελεγχόμενα σημεία της αγοράς, όπου το κρέας πρέπει να είναι τοποθετημένο μέσα σε ψυγεία ή ψυχόμενες προσθήκες.

Επίσης, θα πρέπει να πρέπει να παρατηρούν πως όλα τα αμνοερίφια εγχώριας παραγωγής η σφραγίδα καταλληλότητας έχει χρώμα «τυρκουάζ» («λαμπρό κυανούν») και ωοειδές σχήμα και έχει ταυτόχρονα και σφραγίδα μπλε που αναφέρει ΕΛΛΑΣ, ενώ αντίστοιχα για τα κρέατα εισαγωγής από τρίτες χώρες, η σφραγίδα που φέρουν θα πρέπει να είναι ωόειδή αλλά σε χρώμα καστανό.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.