Quantcast
Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση καθυστερεί τις ιδιωτικοποιήσεις γιατί τις θέλει σαν «μηχανές προσλήψεων» - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση καθυστερεί τις ιδιωτικοποιήσεις γιατί τις θέλει σαν «μηχανές προσλήψεων»

δημοσιεύτηκε:

“Και στην ΕΥΑΘ και στην ΕΥΔΑΠ πρέπει να μπει στρατηγικός επενδυτής, με ισχυρή εποπτική Αρχή, ώστε να διασφαλιστεί ότι το νερό δεν θα γίνει αντικείμενο οικονομικής εκμετάλλευσης με αυξήσεις στις τιμές του”, ανέφερε ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Οι κρατικές επιχειρήσεις που διαχειρίζονται το νερό έχουν αποτύχει” υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης και, φέρνοντας ως παράδειγμα επιτυχημένης ιδιωτικοποίησης τον ΟΤΕ, πρόσθεσε ότι στρατηγικός επενδυτής δεν σημαίνει αυτόματα απολύσεις.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι το ερώτημα δεν είναι αν θα πρέπει να γίνει αυτό, αλλά πως θα πρέπει να γίνει με τον καλύτερο τρόπο.

Γενικότερα για τις ιδιωτικοποιήσεις είπε ότι η κυβέρνηση με τα στελέχη της αντί να τις ενθαρρύνει τις υπονομεύει. Εκτίμησε, επίσης, ότι η κυβέρνηση καθυστερεί τις ιδιωτικοποιήσεις «γιατί τις θέλει σαν μηχανές προσλήψεων, όπως τα ΕΛΠΕ».

“Το κίνητρο σήμερα του κ. Τσίπρα και όσων κυβερνούν δεν είναι πως θα τις κάνουν πιο αποτελεσματικές προς όφελος των πολιτών… Είναι πώς θα τις χρησιμοποιούν για να εξυπηρετούν τα τοπικά τους ρουσφέτια. Αυτό το κίνητρο ένας στρατηγικός επενδυτής δεν θα το είχε. Η κυβέρνηση ήταν κατά όλων των ιδιωτικοποιήσεων και είναι η πρώτη που σπεύδει να πουλήσει τα πάντα. Δεν είναι ερώτημα λοιπόν εάν αλλά το πώς θα γίνει με τον πιο σωστό τρόπο. Τα μισά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν κάθετα αντίθετα με την αξιοποίηση του Ελληνικού, άρα η κυβέρνηση υπηρετεί μια πολιτική, την οποία η ίδια υπονομεύει… Εμείς έχουμε και τη διάθεση και τη δυνατότητα να προσελκύσουμε επενδύσεις”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.