Quantcast
Βαρεμένος στον Realfm 97,8 για Σκοπιανό: Ακόμη και ο Βενιζέλος είχε αποφανθεί ότι κάθε Διεθνής Συνθήκη υπερισχύει του Συντάγματος - enikonomia.gr
share

Βαρεμένος στον Realfm 97,8 για Σκοπιανό: Ακόμη και ο Βενιζέλος είχε αποφανθεί ότι κάθε Διεθνής Συνθήκη υπερισχύει του Συντάγματος

δημοσιεύτηκε:

“Μπορεί να εξευρεθεί λύση αρκεί να υπάρχει βούληση.Ακόμη και ο Βενιζέλος είχε αποφανθεί ως συνταγματολόγος ότι κάθε Διεθνής Συνθήκη υπερισχύει του Συντάγματος. Εγώ θεωρώ ότι μπορούμε να βρούμε λύση χωρίς ταπεινώσεις”, ανέφερε μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος.


Σχετικά με τη συντριβή του μοιραίου Mirage, είπε πως “είναι γεγονός ότι η τραγική απώλεια του Έλληνα πιλότου έρχεται να επιβαρύνει ψυχολογικά το κλίμα της έντασης που έχει καλλιεργήσει εδώ και καιρό η Τουρκία”.


Παράλληλα, ο κ. Βαρεμένος υπογράμμισε ότι “είναι θετικό το γεγονός πως τηλεφώνησε ο Γιλντιρίμ στον Πρωθυπουργό, αλλά δεν προδικάζει σε τίποτα ότι η τουρκική προκλητικότητα θα τελειώσει στο ορατό διάστημα, διότι είναι πολύπτυχη, έχει διάφορες στοχεύσεις, μεταξύ άλλων και τον εναγκαλισμό του Ερντογάν με τους γκρίζους λύκους. Ο κ.Ερντογάν τον έχει εντάξει στους εκλογικούς του σχεδιασμούς και μέχρι τότε δεν είναι εξαιρετικά πιθανό να δούμε να αποκλιμακώνεται εντυπωσιακά η τουρκική προκλητικότητα”.

“Η τραγωδία έρχεται να καταδείξει ότι οι άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται σε έναν πολλά εισαγωγικά ακήρυχτο πόλεμο, ενεργούν κάτω από οριακές καταστάσεις” είπε χαρακτηριστικά.

Για την κατάσταση στη Συρία ο κ. Βαρεμένος τόνισε ότι υπάρχει ανησυχία. “Καταρχάς για την παγκόσμια ειρήνη, μιλάμε για καταστάσεις τρελοκομείου. Ανταλλαγές μηνυμάτων για εξαπόλυση πυραύλων λες και πρόκειται για video games.Είναι σοβαρά τα πράγματα εάν υποτεθεί ότι θα έχουμε την ακραία εξέλιξη αυτών των μηνυμάτων και δεν αποτελούν στοιχείο τακτικής” επεσήμανε.

Αναφερόμενος στη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσέθεσε ότι “έχει κάνει ορισμένα θετικά βήματα τελευταία εξαιτίας της εμπρηστικής διαγωγής Ερντογάν, πρέπει να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα. Να ασχοληθεί τι γίνεται στα σύνορά της. Όλο αυτό το σκηνικό που έχει σχέση με την τουρκική προκλητικότητα γίνεται στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Πρέπει να πάρει θέση πιο σαφή και πιο ενεργή από τη θετική θέση που υπήρχε τελευταία”.

Για τη συνάντηση Τσακαλώτου με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών ο αντιπρόεδρος της Βουλής είπε ότι “η αλήθεια είναι ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι για τη Γερμανία και τις αποφάσεις που πρέπει να πάρει.Δεν περιμένω να ανοίξει πλήρως τα χαρτιά του” .

Ακούστε το ηχητικό



Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.