Quantcast
Πύρινη κόλαση στην Ηλεία: Φωτιές από την Ζαχάρω μέχρι την Ανδρίτσαινα - Οι ισχυροί άνεμοι ο εχθρός των πυροσβεστών - enikonomia.gr
share

Πύρινη κόλαση στην Ηλεία: Φωτιές από την Ζαχάρω μέχρι την Ανδρίτσαινα – Οι ισχυροί άνεμοι ο εχθρός των πυροσβεστών

δημοσιεύτηκε:

Μεγάλη πυρκαγιά η οποία καίει πολλά στρέμματα δασικής έκτασης, ξέσπασε λίγο μετά τις τέσσερις το μεσημέρι της Κυριακής, στη Φρίξα του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων στηνΗλεία

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, γεγονός που δυσκολεύει το έργο των Πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν στο σημείο.

Ειδικότερα, στην περιοχή επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα και μια ομάδα που αποτελείται από πεζοπόρο τμήμα, ενώ το πυροσβεστικό έργοσυνδράμουν οχήματα του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, της περιφερειακής ενότητας Ηλείας, καθώς και ιδιωτικό βυτιοφόρο. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από κατοικημένες περιοχές. Η φωτιά καίει σε τέσσερα μέτωπα, με το τελευταίο να βρίσκεται στην περιοχή της Σκιλλουντίας.


Από την άλλη πλευρά σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά στη Ανδρίτσαινα, όπου εκεί επιχειρούν 16 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, όπως και στο Κακοτάρι, όπου στο σημείο βρίσκονται έξι πυροσβέστες με τρία οχήματα.

Νωρίτερα, είχε εκδηλωθεί φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στο Σκουροχώρι, αλλά οι πυροσβεστικές δυνάμεις την έχουν θέσει υπό μερικό έλεγχο.






Στο μεταξύ στην περιοχή Ποταμιά Αρκαδίας, κοντά στην Μεγαλόπολη, έχει εκδηλωθεί φωτιά σε αγροτοδασική έκταση, ενώ 38 πυροσβέστες με 14 οχήματα και δύο ιδιωτικά βυτιοφόρα, προσπαθούν να την θέσουν υπό έλεγχο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, patrastimes.gr, Πηγή φωτογραφιών: ilialive.gr, patrisnews.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.