Quantcast
"Ρουκέτα" Κουβέλη: Βρισκόμαστε σε ακήρυχτο πόλεμο στο Αιγαίο με την Τουρκία - enikonomia.gr
share

“Ρουκέτα” Κουβέλη: Βρισκόμαστε σε ακήρυχτο πόλεμο στο Αιγαίο με την Τουρκία

δημοσιεύτηκε:

Το υπουργείο Άμυνας γνωρίζει τις πληροφορίες για δημοσιεύματα, σχετικά με τις δηλώσεις Γιλντιρίμ, ότι η τουρκική ακτοφυλακή κατέβασε ελληνική σημαία από βραχονησίδα στο Αιγαίο και έχω ζητήσει ενημέρωση συστηματική και επίμονη από τα αρμόδια όργανα και στελέχη των Ενόπλών Δυνάμεων, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο Αναπληρωτής υπουργός Άμυνας,Φώτης Κουβέλης.

Βρισκόμαστε σε ένα ακήρυχτο πόλεμο στο Αιγαίο, πρόσθεσε, αλλά η διάταξη των δικών μας δυνάμεων για τις αναχαιτίσεις γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην έχουμε καταπόνηση των πιλότων μας.

Αναφερόμενος στα γεγονότα της Συρίας είπε ότι, παρακολουθούμε τα όσα συμβαίνουν, τα οποία και μας προβληματίζουν και μας ανησυχούν, επισημαίνοντας ότι, η χώρα μας δεν μετείχε και δεν μετέχει. Σε κάθε περίπτωση πρέπει το Συμβούλιο Ασφαλείας με συγκεκριμένες διαδικασίες να επιληφθεί του συγκεκριμένου ζητήματος για να μην υπάρξει περαιτέρω γενίκευση.

Για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που παραμένουν προφυλακισμένοι στην Αδριανούπολη, δήλωσε, πως Ερντογάν και Γιλντιρίμ, μιλούν τη δική τους γλώσσα δικαίου και ότι τίποτα δεν δικαιολογεί την απαράδεκτα παρατεταμένη κράτηση τους με δεδομένο ότι και οι πληροφορίες για ύπαρξη ύποπτου περιεχομένου σε κάποιο τρίτο κινητό τηλέφωνο δεν ευσταθούν.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, σχολίασε και τις δηλώσεις του γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ότι Ελλάδα και Τουρκία πρέπει να τα βρουν, λέγοντας ότι θα ήθελε η στάση της συμμαχίας να είναι πολύ πιο δυναμική και σαφής, και πως εκτιμά ότι, και το ΝΑΤΟ αντιλαμβάνεται πως η χώρα μας δεν παίρνει πρωτοβουλίες για κορύφωση της έντασης.

Πηγή: enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.