Quantcast
"Βόμβα" Φίλη: Πρέπει να βγούμε από την παραδοχή ότι όλα βαίνουν καλώς - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

“Βόμβα” Φίλη: Πρέπει να βγούμε από την παραδοχή ότι όλα βαίνουν καλώς – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Σε διαφορετικό μήκος κύματος από την κυβερνητική γραμμή για «καθαρή έξοδο» μετά το τέλος του μνημονίου τον Αύγουστο κινήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑΝίκος Φίλης, σε παρέμβασή του στην επιτροπή της Βουλής για το δημογραφικό πρόβλημα, αλλά και σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

«Πρέπει να βγούμε από την παραδοχή ότι όλα βαίνουν καλώς» είπε ο κ. Φίλης μιλώντας στην επιτροπή για το δημογραφικό και εξέφρασε την άποψη ότι χωρίς μερική διαγραφή χρέους τα προβλήματα θα παραμείνουν.

«Χωρίς ονομαστική απομείωση του χρέους σε ποσοστό 15% έως 20% δεν θα μπορεί να γίνει απόσβεση», επισήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι η πορεία εξόδου από την κρίση πρέπει να συνοδευτεί από την σύγκλιση της ελληνικής οικονομίας με τις ευρωπαϊκές, αλλά και με πολιτικές που μειώνουν τις κοινωνικές ανισότητες αντί να τις διευρύνουν.

«Δεν υπάρχει έξοδος αν δεν κουβεντιάσουμε πως θα μειωθεί η απόκλιση από την Ευρώπη» είπε, ενώ συνέδεσε το ζήτημα της απασχόλησης αλλά και της ποιότητας της εργασίας με το δημογραφικό.

Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΪ:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.