Quantcast
Τηλεπικοινωνίες σε ρυθμούς ανάπτυξης - enikonomia.gr
share

Τηλεπικοινωνίες σε ρυθμούς ανάπτυξης

δημοσιεύτηκε:

«Η τηλεπικοινωνιακή αγορά είναι ένας πρόδρομος δείκτης της ελληνικής οικονομίας. Η ανάκαμψη της χώρας αναγνωρίζεται και από τη διεθνή επενδυτική κοινότητα, όπως έγινε με τη Deutsche Telekom, η οποία ανακοίνωσε επένδυση ανάπτυξης οπτικών ινών ως το σπίτι. Μια επένδυση που θα αφορά 1 εκατ. νοικοκυριά και θα δίνει τη δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο σε μεγάλες ταχύτητες», δήλωσε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Σχετικά με την υπόθεση της Forthnet ο υπουργός τόνισε ότι παρ’ ότι είναι μια εταιρεία με σοβαρά προβλήματα, το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και κρίσιμο και ότι οι διαδικασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν γρήγορα.

Σε ό,τι αφορά στην προσπάθεια της χώρας για «πέρασμα στις νέες τεχνολογίες», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ «ως Υπουργείο, βεβαιώσαμε -από την πρώτη στιγμή- την αγορά ότι τα διαθέσιμα χρήματα, είτε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων είτε από το ΕΣΠΑ, θα δοθούν για να ενισχύσουν τις τεχνολογίες αιχμής και όχι τεχνολογίες που θα είναι ξεπερασμένες σε 2-3 χρόνια».

Μεγάλο αναπτυξιακό στοίχημα τα δίκτυα 5G

Στο ευρύτερο αυτό πλαίσιο, έχει ήδη πραγματοποιηθεί συνάντηση στο υπουργείο στα τέλη Μαρτίου με τους επικεφαλής των εταιρειών κινητών επικοινωνιών, COSMOTE, VODAFONE, WIND. Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η βούληση τόσο της Πολιτείας όσο και των εταιρειών να υποστηρίξουν ενεργά αυτήν την προσπάθεια, ώστε να συμβαδίσει η Ελλάδα με τον ευρωπαϊκό οδικό χάρτη για την ανάπτυξη των δικτύων 5G στην Ευρώπη. Επίσης, συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα για τη διαμόρφωση και εφαρμογή του εθνικού οδικού χάρτη για την ανάπτυξη δικτύων 5G, ο οποίος θα ενσωματωθεί στο Εθνικό Ευρυζωνικό Σχέδιο της χώρας. Στόχος του υπουργείου ΨΗΠΤΕ είναι η Ελλάδα να καταστεί πρωτοπόρος στην υιοθέτηση των δικτύων πέμπτης γενιάς, τα οποία αναμένεται να επιφέρουν σημαντικά οφέλη για την οικονομία και την κοινωνία και να θέσουν τις βάσεις για την περαιτέρω ψηφιακή ανάπτυξη της χώρας.

Η ανάπτυξη δικτύων 5ης γενιάς αποτελεί μεγάλο αναπτυξιακό στοίχημα, σύμφωνα και με τους παράγοντες της αγοράς και απαιτεί σημαντικές και διαρκείς επενδύσεις από τις εταιρείες κινητών επικοινωνιών σε συνεργασία με την Πολιτεία για επιτάχυνση των διαδικασιών με την αναβάθμιση των διαδικασιών αδειοδότησης και τις τοπικές κοινωνίες για την ταχεία ανάπτυξη των νέων δικτύων υπερυψηλών ταχυτήτων. Τα δίκτυα της 5ης γενιάς αποτελούν κρίσιμες εθνικές υποδομές που φέρνουν την Ελλάδα πιο κοντά στο όραμα για μία κοινωνία των Gigabit και υπόσχονται υψηλές ταχύτητες και απεριόριστη χωρητικότητα που καταστούν εφικτές νέες, καινοτόμες εφαρμογές, αναπτύσσοντας την οικονομία και αναβαθμίζοντας την καθημερινότητα των πολιτών.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.